Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW iX1

Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW iX1

H παραγωγή της BMW iX1 γίνεται στο Regensburg με εκτεταμένη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. 

Η BMW ανακοίνωσε ότι η παραγωγή της ηλεκτρικής iX1 έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιό της στο Regensburg στη Γερμανία, στο οποίο παράγεται επίσης και η μπαταρία του αυτοκινήτου.

Εκτός από το ότι η iX1 είναι η πρώτη ηλεκτρική έκδοση του μικρού SAV της εταιρείας, η παραγωγή του στο εργοστάσιο του Regensburg σημαίνει ότι όλες οι μονάδες κίνησης της BMW κατασκευάζονται πλέον σε μία γραμμή, ως αποτέλεσμα της ευέλικτης διαδικασίας παραγωγής και συναρμολόγησης του εργοστασίου. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όλα τα γερμανικά εργοστάσια της BMW μπορούν πλέον να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, μεταφέροντας την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία.

Σύμφωνα με τον Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή, τουλάχιστον ένα στα τρία αυτοκίνητα που θα βγαίνουν από τα εργοστάσιά της στη Βαυαρία θα είναι ηλεκτρικό μέχρι το 2024.

BMW iX1

Η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για τη διαδικασία ψηφιακής παραγωγής της που ονομάζεται BMW iFactory. Εκτός από την ψηφιακή χαρτογράφηση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον αποτελεσματικό σχεδιασμό των μελλοντικών δομών και εγκαταστάσεων παραγωγής, το εργοστάσιο ενσωματώνει επίσης τεχνητή νοημοσύνη στις διαδικασίες παραγωγής του. Το βαφείο του εργοστασίου είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη, με τις επιφάνειες βαφής να σαρώνονται για να διασφαλιστεί η άψογη ποιότητα χρησιμοποιώντας ένα πλήρως αυτοματοποιημένο πρόγραμμα.

Επιπλέον, το Artificial Intelligence Quality Next (AIQX) χρησιμοποιεί μεθόδους αναγνώρισης εικόνας που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη που βοηθούν τους υπαλλήλους στις επιθεωρήσεις ποιότητας, συμπληρώνοντας τη διαδικασία των συμβατικών επιθεωρήσεων ποιότητας που βασίζονται σε κάμερα.

BMW iX1

Η BMW iX1 είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα με κίνηση σε όλους τους τροχούς στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ξεκίνησε να πωλείται τον Οκτώβριο στην Ευρώπη, όμως δεν είναι βέβαιο εάν το iX1 θα διατίθεται στις ΗΠΑ. Σε επίπεδο εμφάνισης, η iX1 ξεχωρίζει από τη νέα BMW Χ1 από τις μπλε λεπτομέρειες στο αμάξωμα και στο σήμα της μάρκας.

Το νέο ηλεκτρικό SUV της BMW χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 313 PS και 494 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα η iX1 xDrive30 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 5,7". 

Η iX1 υιοθετεί την πέμπτη γενιά του συστήματος eDrive συμπεριλαμβανομένου των τεχνολογιών και του λογισμικού φόρτισης που διαθέτει και η ηλεκτρική ναυαρχίδα i7. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου και προσφέρει στην iX1 αυτονομία μεταξύ 413-438 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube