Το Tesla Cybertuck ήρθε και θα κοστίζει πιο ακριβά, είναι όμως... αλεξίσφαιρο!

Το Tesla Cybertuck ήρθε και θα κοστίζει πιο ακριβά, είναι όμως... αλεξίσφαιρο!

Όχι δεν είναι πρωτοδεκεμβριανό αστείο. Οι πρώτες παραδόσεις του Tesla Cybertruck ξεκίνησαν. Τι γνωρίζουμε για το πολυαναμενόμενο αμερικανικό pick-up;

Tesla Cybertruck

Το γνωρίσαμε στις 21 Νοεμβρίου του 2019 και έκτοτε έγινε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα, ου μην το πιο πολυσυζητημένο αυτοκίνητο του κόσμου. Το Tesla Cybertruck όμως, αφού πέρασε από 40 κύματα είναι εδώ, με την εταιρεία να παραδίδει τα πρώτα δέκα κομμάτια σε ερφαζομένους της.

Μπορεί να πέρασαν τέσσερα χρόνια και δέκα μέρες, όμως πλέον είμαστε σε θέση να μιλήσουμε επίσημα για το Tesla Cybertruck, καθώς αρκετές από τις προδιαγραφές του αποκαλύφθηκαν στην εκδήλωση-τελετή παράδοσης που έγινε στο Gigafactory της εταιρείας στο Ώστιν του Τέξας.

Σύμφωνα λοιπόν την αμερικανική φίρμα, το αμφίβιο και αλεξίσφαιρο pick-up της, είναι πιο γρήγορο από μία Porsche 911. Για την ακρίβεια, δεν είναι μόνο πιο γρήγορο από μία 911, αλλά το καταφέρνει ρυμουλκώντας παράλληλα μία 911!

Η εισαγωγική έκδοση του Tesla Cybertruck κοστίζει 60.000 δολάρια, τιμή σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τα 40.000 δολάρια που υποστήριζε η εταιρεία ότι θα κοστίζει, όταν το πρωτοπαρουσίασε το 2019

Τesla Cybertruck

Χωρίς φορτίο στην καρότσα του, η πιο ισχυρή έκδοση μπορεί να κάνει το 0-100 km/h  σε 2,6” και θα μπορεί να καλύψει το 400αρι σε μόλις 11” Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρθηκε και στην αερανάρτηση που εξοπλίζει το Cybertruck, επισημαίνοντας πως χάρη σε αυτή η απόσταση από το έδαφος μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 43 cm. Παράλληλα, διαθέτει καρότσα μήκους 1,83 m και πλάτους 1,23 m, με ωφέλιμο φορτίο 1.134 kg, ενώ η ικανότητα ρυμούλκησης φτάνει μέχρι τα 4.990 kg.

Κατά τη διάρκειας της εκδήλωσης, ο πάντα εκκεντρικός Elon Musk, που ήταν παρών, ζήτησε από τον σχεδιαστή Franz von Holzhausen να πετάξει μια μπάλα του μπέιζμπολ στο πλαϊνό παράθυρο, για να αποδείξει ότι μπορούσε να αντέξει το χτύπημα. Αυτό συνέβη καθώς τα παράθυρα του Cybertruck έχουν έξτρα προστασία για να αντέχουν χτυπήματα από πέτρες, ενώ το αμάξωμά του είναι ανθεκτικό στις σφαίρες, όπως παρουσιάστηκε με ένα βίντεο.

Μέχρι εδώ όλα καλά, με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις να είναι το λιγότερο εντυπωσιακές. Τηρεί όμως το Tesla Cybertruck όλες τις αρχικές του δεσμεύσεις; Ξεκινώντας από την αυτονομία, το Cybertruck μπορεί να διανύσει περί τα 547 km με μία μόνο φόρτιση, νούμερο όμως αισθητά μικρότερο από τα 805 km που η εταιρεία είχε υποσχεθεί από το 2019. Το συγκεκριμένο νούμερο όμως αγορά μόνο την τετρακίνητη έκδοση «All-Wheel Drive», η οποία μάλιστα σε μόλις 15 λεπτά φόρτισης θα δει την αυτονομία της να ανεβαίνει κατά 219 km.

Τesla Cybertruck

Το μοντέλο «Rear-Wheel Drive» (πισωκίνητο) που θα είναι διαθέσιμο το 2025, θα έχει αυτονομία 402 km, ενώ στην κορυφαία έκδοση «Cyberbeast» με τρία ηλεκτρικά μοτέρ θα μπορεί να διανύσει 515 km, με την τελική του ταχύτητα να προσεγγίζει τα 209 km/h, τη στιγμή που οι υπόλοιπες εκδόσεις θα τερματίζουν στα 180 km/h. Στα της ιπποδύναμης, το κορυφαίο Cyberbeast λέγεται πως θα έρχεται με 845 PS, το τετρακίνητο μοντέλο με 600 PS ενώ για το πισωκίνητο δεν ανακοινώθηκε προς ώρας κάποιος αριθμός.

Για το τέλος αφήσαμε την τιμή. Το 2019, η Tesla είχε ανακοινώσει πως το Cybertruck θα κοστίζει κοντά στις 40.000 δολάρια (€36.600). Επί του πρακτέου όμως αυτή η τιμή απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Κι αυτό, γιατί η τιμή της εισαγωγικής έκδοσης του αμερικανικού pick-up φτάνει, όπως ανακοινώθηκε τις τις 60.990 δολάρια (περίπου €55.900), για το τετρακίνητο ξεκινά από τα 79.990 δολάρια (σχεδόν €73.300) και για το κορυφαίο Cyberbeast από 99.990 δολάρια, ήτοι €91.645. Δεν τις λες και μικρές αποκλίσεις, σε καμία περίπτωση.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube