Τα αλλάζει όλα η Tesla στο Gigafactory του Βερολίνου

Τα αλλάζει όλα η Tesla στο Gigafactory του Βερολίνου

Στόχος της Tesla είναι να αυξήσει την παραγωγή του Gigafactory στο Βερολίνο στα 1 εκατ. αυτοκίνητα το χρόνο. 

Η Tesla ζήτησε άδεια από τις γερμανικές τοπικές αρχές για σαρωτικές αλλαγές στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου σε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως και 100 γιγαβατώρες παραγωγής μπαταρίας, δημιουργώντας ένα εργοστάσιο που θα παράγει ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα και από αυτά που παράγει η Volkswagen στις κεντρικές παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Βόλφσμπουργκ.

Teslas Berlin Gigafactory

Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός εργαστηρίου δοκιμών στοιχείων μπαταρίας και την επέκταση της ανακύκλωσης νερού, που θα τεθούν σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2024. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης επεκτάσεις ή αλλαγές σε υπάρχοντα τμήματα της εγκατάστασης, όπως το πιεστήριο και το βαφείο, καθώς και την κατασκευή νέων τμημάτων, όπως μια εγκατάσταση αποθήκευσης υλικών.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των εγκαταστάσεών της, η Tesla έχει δεσμευτεί να μην χρησιμοποιεί καμία πρόσθετη ποσότητα νερού. Αντίθετα, θα ανακυκλώνει τα 1,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού που προβλέπει η άδεια χρήσης.

Στόχος της Tesla είναι να δημιουργήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ευρώπης. Όταν ολοκληρωθεί, το Gigafactory θα είχε μεγαλύτερη ετήσια παραγωγή από το εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ, το οποίο πέρσι είχε συναρμολογήσει 400.000 αυτοκίνητα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube