Στους δρόμους από το 2023 η Lotus Type 133

Στους δρόμους από το 2023 η Lotus Type 133

H νέα Lotus Type 133 θα κάνει ντεμπούτο το 2023 με το αντίπαλο δέος της Porsche Taycan, να είναι το πιο πολυτελές μοντέλο που έχει βγει ποτέ από το Hethel.

Lotus

Μετά την παρουσίαση της Εletre που εγκαινιάζει την ηλεκτρική εποχή για την Lotus, η βρετανική εταιρεία έχει στρέψει την προσοχή της στην Type 133. Tο νέο ηλεκτρικό της Lotus θα είναι ένα σεντάν με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, που θα ριχθεί στην αγορά για να τοποθετηθεί απέναντι στην Porsche Taycan, το Audi RS e-tron GT και την BMW i4.

Παράλληλα, η Lotus Type 133 θα μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το Polestar 5 που θα λανσαριστεί το 2024. Ωστόσο, η Lotus διαβεβαίωσε ότι θα διαθέτει αρκετά στοιχεία που θα τη διαφοροποιούν από το σουηδικό μοντέλο. Θυμίζουμε ότι Polestar και Lotus βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της κινεζικής Geely.

Το Polestar 5 θα αποδίδει συνολικά 884 PS και 900 Nm ροπής από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, αλλά παραμένει άγνωστο εάν η Type 133 θα υιοθετήσει το ίδιο σύστημα μοτέρ-μπαταρίας. Σε δηλώσεις του στο Autocar, o διευθύνων σύμβουλος της Lotus, Matt Windle, τόνισε ότι η Type 133 θα είναι κατασκευασμένη με το ήθος της μάρκας, όντας παράλληλα το πιο πολυτελές μοντέλο που έχει βγει ποτέ από το Hethel.

Lotus

Το νέο ηλεκτρικό θα μείνει πιστό στην παράδοση του Βρετανού κατασκευαστή και θα φέρει ονομασία που θα ξεκινάει από το γράμμα «Ε». Η Lotus υπόσχεται καινοτόμες τεχνολογίες στο σύστημα ανάρτησης, οι οποίες θα του χαρίζουν οδηγική συμπεριφορά αντάξια του ονόματος της.

Όπως η Eletre αλλά και το ηλεκτρικό crossover Type 134 που θα ακολουθήσει, θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια ηλεκτρική πλατφόρμα της Lotus, Electric Premium Architecture (EPA).

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το ηλεκτρικό σεντάν θα είναι εντυπωσιακό τόσο σε εμφάνιση όσο και οδηγικά. Το ενδιαφέρον ωστόσο αναφορικά με την Type 133 είναι ότι στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται η έκδοση με απόδοση 600 PS, πράγμα που σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν ακόμη πιο ισχυρές εκδόσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το ηλεκτρικό σεντάν της Lotus θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το λανσάρισμα του μέσα στο 2023. 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube