Tο Polestar 5 έρχεται με 884 PS

Tο Polestar 5 έρχεται με 884 PS

H Polestar παρουσίασε σήμερα στο Goodwood Festival of Speed, ένα πρωτότυπο εξέλιξης του νέου Polestar 5, ανακοινώνοντας ότι το νέο ηλεκτρικό σεντάν της θα κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 884 PS.

Ένα πρωτότυπο εξέλιξης του νέου Polestar 5 είδε τα φώτα της δημοσιότητας στο Goodwood Festival of Speed, με τον κατασκευαστή να αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρικό σεντάν που θα λανσαριστεί το 2024. Το Polestar 5 θα έρθει αντιμέτωπο με μοντέλα όπως η Porsche Taycan και το Tesla Model S.

Και για να καταφέρει να τα ανταγωνιστεί, το Polestar 5 θα αποδίδει συνολικά 884 PS και 900 Nm ροπής από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Θα χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 800 V, ενώ το σύστημα ηλεκτροκινητήρων-μπαταρίας εξελίσσεται στη Σουηδία. Επιπλέον, η μάρκα ανέφερε ότι το μοτέρ του πίσω άξονα θα είναι πιο ισχυρό από εκείνο εμπρός.

 Polestar 5

Ο Jörg Brandscheid, επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Polestar, δήλωσε ότι «το νέο σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας που εξελίσσουμε θα αποτελέσει νέο ορόσημο για τα μοντέλα επιδόσεων μας, συνδυάζοντας ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και πλατφόρμα με ιδιαίτερα χαμηλό βάρος». Το Polestar 5 θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα αλουμινίου που σύμφωνα με το εργοστάσιο του χαρίζει ακαμψία αντάξια ενός σούπερκαρ.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι μέσα στο επόμενο έτος, ο Σουηδός κατασκευαστής θα προσθέσει στη γκάμα του το Polestar 3 και το Polestar 4, με το Polestar 5 να ακολουθεί το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube