Στο τελικό στάδιο εξέλιξής του το Kia EV9

Στο τελικό στάδιο εξέλιξής του το Kia EV9

Η Κia δημοσίευσε στιγμιότυπα από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου EV9. Το μοντέλο θα αποτελέσει την ηλεκτρική ναυαρχίδα της μάρκας και θα παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

O Κορεάτης κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Kia EV9. To ηλεκτρικό SUV εξελίχθηκε σε μια περίοδο 44 μηνών στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Κia στο Namyang της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το εργοστάσιο, το πρόγραμμα της τελευταίας φάσης των δοκιμών του EV9 περιλάμβανε αναρρίχηση σε λόφο, οδήγηση σε πίστα ανώμαλου εδάφους και οδήγηση μέσα από υδάτινο κώλυμα έτσι ώστε διαβεβαιωθεί ότι το μοντέλο μπορεί να τα φέρει εις πέρας ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Παράλληλα, το EV9 δοκιμάστηκε σε υψηλές ταχύτητες, σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης και πέρασε με υψηλή ταχύτητα σε πλακόστρωτο για να διασφαλιστεί η σωστή οδική συμπεριφορά και η κορυφαία ποιότητα κύλισης του.

Το νέο ηλεκτρικό SUV θα είναι η ναυαρχίδα στην γκάμα της Kia και θα έρθει αντιμέτωπη με μοντέλα όπως η BMW iX και το Audi e-tron.

Kia EV9

Το αυτοκίνητο παραγωγής θα υιοθετήσει πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο ΕV9 που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Los Angeles το 2021. Αρχικά το μοντέλο προορίζονταν για την αγορά της Β. Αμερικής, αλλά η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για SUV στην Γηραιά Ήπειρο ώθησε την μάρκα να προγραμματίσει το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της και στην Ευρώπη.

Το EV9 θα έχει μήκος 4.930 mm, μεταξόνιο 3.100 mm και όπως το μικρότερο EV6 θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP του ομίλου. Nα σημειώσουμε ότι η τελευταία διαθέτει αρχιτεκτονική 800V που της δίνει δυνατότητα φόρτισης έως και 350 kW. Το EV9 αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Kia EV9

Επιπλέον, το νέο ηλεκτρικό SUV της Κia θα είναι το πρώτο μοντέλο της που θα εξοπλίζεται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το νέο EV9 θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι την παρουσίαση του που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube