Kia EV9: Έρχεται στην Ευρώπη το 2023

Kia EV9: Έρχεται στην Ευρώπη το 2023

To Kia EV9, η ηλεκτρική ναυαρχίδα της νοτιοκορεάτικης φίρμας θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2023 με σκοπό να εντάξει τον κατασκευαστή στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών SUV.

O νοτιοκορεάτης κατασκευαστής επιβεβαίωσε τον ερχομό του Kia EV9 στην Ευρώπη από το 2023. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα είναι η ναυαρχίδα στην γκάμα της Kia και θα έρθει αντιμέτωπη με μοντέλα όπως η Μercedes-EQ EQC, η BMW iX και το Audi e-tron.

Το αυτοκίνητο παραγωγής θα υιοθετήσει πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο ΕV9 που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Los Angeles το 2021. Αρχικά το μοντέλο προορίζονταν για την αγορά της Β. Αμερικής, αλλά η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για SUV στην Γηραιά Ήπειρο ώθησε την μάρκα να προγραμματίσει το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της και στην Ευρώπη.

Βέβαια, η Kia γνωρίζει καλά ότι το EV9 στην Ευρώπη δεν θα γνωρίσει την ίδια επιτυχία με τα μικρότερα μοντέλα της γκάμας της όπως το EV6 και το Sportage, αλλά μπορεί να αποτελέσει το εισιτήριο του κατασκευαστή για την premium αγορά και να βοηθήσει στην ενίσχυση της εικόνας της.

Kia EV9

Το EV9 θα έχει μήκος 4.930 mm, μεταξόνιο 3.100 mm και όπως το μικρότερο EV6 θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP του ομίλου. Nα σημειώσουμε ότι η τελευταία διαθέτει αρχιτεκτονική 800V που της δίνει δυνατότητα φόρτισης έως και 350 kW. Το EV9 αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Επιπλέον, το νέο ηλεκτρικό SUV της Κia θα είναι το πρώτο μοντέλο της που θα εξοπλίζεται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Τέλος, το νέο EV9 πιθανότατα θα είναι και το πρώτο Κia που θα δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του να αναβαθμίσουν το αυτοκίνητο τους αγοράζοντας διάφορες λειτουργίες και καλούδια μέσω του συστήματος infotainment.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube