Škoda: To ηλεκτρικό SUV θα ονομάζεται Enyaq

Škoda: To ηλεκτρικό SUV θα ονομάζεται Enyaq

Η οικογένεια Škoda θα καλωσορίσει σύντομα ένα νέο μέλος, το Enyaq. Αυτό το όνομα θα δοθεί στο πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας με βάση την πλατφόρμα MEB.

Škoda Enyaq

Ύστερα από το Citigo iV που παρουσιάστηκε το 2019, η Škoda θα συνεχίσει αυτή τη χρονιά με ένα δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο. Και θα είναι -τι άλλο;- SUV. Αν παραμείνει πιστή στο πρωτότυπο Vision iV, το σχέδιο του αυτοκινήτου θα έχει επιρροές από κουπέ. Ο Τσέχος κατασκευαστής ανακοίνωσε σήμερα το όνομα του νέου ηλεκτρικού SUV: Enyaq.

Αυτό το όνομα προέρχεται από την ιρλανδική λέξη Enya, που σημαίνει «πηγή ζωής». Η ίδια η Enya προέρχεται από τη λέξη της ιρλανδικής γαελικής γλώσσας (οικογένεια κελτικών γλωσσών), που σημαίνει «ουσία», «πνεύμα» ή «αρχή». Η φίρμα βλέπει σε αυτήν διάφορες ερμηνείες, περιλαμβανομένης της συμβολής μιας νέας αρχής με την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικής κινητικότητας. Εξ ου και η επιλογή, εξάλλου, ενός ονόματος με ένα «E» στην αρχή. Η προσθήκη του τελικού «Q» καθιστά δυνατή τη σύνδεση με τα άλλα SUV της φίρμας, το Kamiq, το Karoq και το Kodiaq.

Η Škoda δεν δίνει προσώρας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο παραγωγής. Το μόνο που γνωρίζουμε ότι θα πατάει στην αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ομίλου Volkswagen, τη MEB, η οποία εγκαινιάζεται σε αυτοκίνητο παραγωγής με το Volkswagen ID.3. Να θυμίσουμε ότι το πρωτότυπο Vision iV είχε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, για αθροιστική ισχύ 306 άλογα. Υποσχέθηκε δε, αυτονομία 500 km στον κύκλο WLTP.

Η ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης του Enyaq δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube