Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Škoda CITIGOe iV στην Ελλάδα;

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Škoda CITIGOe iV στην Ελλάδα;

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Škoda έφτασε στην ελληνική αγορά.

Η αντιπροσωπεία της Škoda ανακοίνωσε την τιμή του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου -  CITIGOe IV - το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά έναντι €22.300 (συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ και τέλη ταξινόμησης).

Η έκδοση μηδενικών ρύπων του Citigo μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με τα αδελφάκια του VW e-Up! και SEAT Mii electric. Ο ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 83 PS (61 kW) και 210 Nm, χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 12,5" και τελική ταχύτητα 130 km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 36,8kWh, εξασφαλίζει αυτονομία 260 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% της ενέργειάς της σε μόλις μία ώρα με τη χρήση καλωδίου φόρτισης CCS (Combined Charging System) και ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 40 kW. Με wall-box ισχύος 7,2 kW εναλλασσόμενου ρεύματος, η μπαταρία θα φορτίζει στο 80% σε 4 ώρες και 8 λεπτά, ενώ με τη χρήση οικιακού ρεύματος 2,3 kW η διαδικασία φόρτισης θα διαρκεί περίπου 12 ώρες και 37 λεπτά.

Αισθητικά, το CITIGOe IV ξεχωρίζει από μικρές πινελιές όπως η καλυμμένη γρίλια και οι εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, το ειδικό έμβλημα και η απουσία εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει φώτα ημέρας LED, φώτα ομίχλης, ζάντες Scorpius 16", Climatronic, ραδιόφωνο Swing, 6 αερόσακους, Lane Assist και πίσω αισθητήρες στάθμευσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube