Σε τελική φάση δοκιμών το νέο Nissan Qashqai

Σε τελική φάση δοκιμών το νέο Nissan Qashqai

Τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα της επόμενης γενιάς του Nissan Qashqai αποκαλύπτουν τη σιλουέτα του C-SUV.

Φωτογραφίες τριών καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων του νέου Nissan Qashqai έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο καθώς πλησιάζουμε στην επίσημη πρεμιέρα του C-SUV που θα γίνει πριν το τέλος του 2020.

Από τις εικόνες διακρίνουμε μια γνώριμη αλλά ταυτόχρονα πιο σπορ και αεροδυναμική σιλουέτα η οποία θα υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Nissan. Όπως είχαμε δει στο πρόσφατο teaser video με τα 12 νέα μοντέλα της Nissan, η μάσκα του Qashqai θα χαρακτηρίζεται από την γρίλια V-Motion στα πρότυπα του μικρότερου Juke, ενώ τα φώτα LED και οι πτυχώσεις στο αμάξωμα θα παραπέμπουν έντονα στο πρωτότυπο IMQ (2019)

Σημαντική θα είναι και η αναβάθμιση στο εσωτερικό όσον αφορά το σχεδιασμό, την ποιότητα και την τεχνολογία, με το νέο ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης το οποίο θα είναι κοινό με τη νέα γενιά του X-Trail να περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai [video]

Nissan Qashqai

Το νέο Qashqai θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας CMF από τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi. Η γκάμα των κινητήρων δεν θα περιλαμβάνει diesel, την θέση των οποίων θα πάρουν νέα υβριδικά συστήματα κίνησης: το ePower της Nissan, ένα νέο Plug-in Hybrid που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Mitsubishi, και mild-hybrid βενζινοκινητήρες που θα συμβάλλουν στη μείωση του μέσου όρου εκπομπών CO2

Η Nissan δε σκοπεύει να βγάλει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Qashqai, καθώς αυτό το ρόλο θα έχει στη γκάμα της το Ariya - ένα ηλεκτρικό SUV με παρόμοιες εξωτερικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τρίτη γενιά του Qashqai θα παράγεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, πιθανότατα μαζί με το συγγενικό Renault Kadjar. Περισσότερα θα γνωρίζουμε με την επίσημη πρεμιέρα του ιαπωνικού SUV αργότερα μέσα στο 2020. Το εμπορικό ντεμπούτο του νέου Qashqai πιθανότατα θα γίνει στις αρχές του 2021.

[Φωτογραφίες: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube