Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai [video]

Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai [video]

Μια πρώτη ματιά στη νέα γενιά του Qashqai που θα συμβάλλει τα μέγιστα στη νέα εποχή της Nissan.

Η Nissan ανακοίνωσε χθες το νέο στρατηγικό στρατηγικό σχέδιο για επιστροφή στην κερδοφορία το οποίο περιλαμβάνει την παρουσίαση 12 νέων μοντέλων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η νέα γενιά του Qashqai. Παρακολουθώντας πιο προσεκτικά το teaser video που δημοσίευσε η ιαπωνική φίρμα, καταφέραμε να ξεχωρίσουμε και να βελτιώσουμε ψηφιακά τρεις εικόνες από το δημοφιλές C-SUV το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2020.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τις εικόνες, η σιλουέτα του νέου Qashqai είναι πιο σπορ και αεροδυναμική, με εντονότερη κλίση της οροφής και του πίσω παρμπρίζ το οποίο σκεπάζεται από μια αεροτομή.

Στο ρύγχος, η γρίλια V-Motion δανείζεται στοιχεία από το μικρότερο Juke, ενώ τα φώτα θυμίζουν έντονα το πρωτότυπο IMQ (2019) που αποτελούσε προπομπό της έκδοσης παραγωγής του Qashqai και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό του. Βέβαια, όπως είναι λογικό,το αμάξωμα έχει εξορθολογιστεί για τις ανάγκες της παραγωγής, με λιγότερο έντονες πτυχώσεις, και πιο συμβατικές λύσεις όσον αφορά τα φώτα, τους προφυλακτήρες και τους αεραγωγούς. Παρόλα αυτά, το Qashqai διατηρεί την χαρακτηριστική γραμμή στο προφίλ του IMQ και τους τονισμένους πίσω ώμους.

Nissan
Το ρύγχος του νέου Qashqai διακρίνεται ανάμεσα στα νέα Pathfinder (αριστερά) και X-Trail (δεξιά) αποκαλύπτοντας τα φώτα LED που θυμίζουν το πρωτότυπο IMQ.

Σημαντική θα είναι και η αναβάθμιση στο εσωτερικό όσον αφορά το σχεδιασμό, την ποιότητα και την τεχνολογία, με το νέο ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης το οποίο θα είναι κοινό με το συγγενικό X-Trail να περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας.

Το νέο Qashqai θα βασίζεται σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας CMF. Από πλευράς κινητήρων, η γκάμα δεν θα περιλαμβάνει diesel, την θέση των οποίων θα πάρουν νέα υβριδικά συστήματα - το ePower της Nissan, ένα νέο Plug-in Hybrid που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Mitsubishi, και mild-hybrid εκδόσεις για μείωση του μέσου όρου εκπομπών CO2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα γνωρίζουμε για τα νέα Nissan Qashqai και X-Trail

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube