Νέο Nissan Ariya: Έρχεται το ηλεκτρικό Qashqai

Νέο Nissan Ariya: Έρχεται το ηλεκτρικό Qashqai

Η πρωτοπόρος στα EV Nissan θα αποκαλύψει το μελλοντικό ηλεκτρικό της crossover στο Tokyo Motor Show, με κάμποσες από τις τεχνικές λεπτομέρειες να έχουν ήδη διαρρεύσει.

Ύστερα από το Leaf, ποιο ή τι ηλεκτρικό μοντέλο μας επιφυλάσσει η Nissan; Ο Ιάπωνας κατασκευαστής κινείται -προς τα πού αλλού;- προς ένα SUV μηδενικών ρύπων που αντλεί από τις εμπειρίες της Nissan από το υφιστάμενο εμβληματικό EV της. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ιαπωνικά και σε ισπανικά μέσα, το Nissan Ariya -που είναι το όνομά του- θα επωφεληθεί ιδιαίτερα από ένα υγρόψυκτο σύστημα για την μπαταρία του.

Επίσης θα χρησιμοποιεί κυψέλες NMC 811 που θα προμηθεύονται από την AESC και μια λήψη Combo CCS, το ευρωπαϊκό πρότυπο φόρτισης υψηλής και υπέρ-υψηλής ταχύτητας. Με βάση την κοινή πλατφόρμα CMF-EV των Renault και Nissan, το crossover ανακοινώνεται με αυτονομία από 480 km και με επίδοση 0-100 km/h σε πέντε δευτερόλεπτα.

Nissan Ariya

Από την πλευρά του σχεδιασμού, το πρωτότυπο δείχνει εντελώς νέο. Ενσωματώνει βέβαια μερικές στιλιστικές ιδέες του Leaf, αλλά τα φανάρια του για παράδειγμα προσεγγίζουν αυτά του Hyundai Kona. Το μέγεθος του νέου Nissan Ariya είναι συγκρίσιμο με αυτό ενός Qashqai, αλλά με το χώρο της καμπίνας ενός Murano. Στο εσωτερικό, γίνεται μνεία για ένα ταμπλό-φάντασμα, που εμφανίζεται μόνο όταν το Ariya είναι αναμμένο. 

Περισσότερα για το νέο ηλεκτρικό crossover της Nissan, θα μάθουμε στην επίσημη πρεμιέρα του, στις 24 Οκτωβρίου στο Tokyo.

Nissan Ariya

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube