Rolls-Royce: Ηλεκτρικοί οι αντικαταστάτες των Cullinan, Ghost και Phantom

Rolls-Royce: Ηλεκτρικοί οι αντικαταστάτες των Cullinan, Ghost και Phantom

Η Roll-Royce από το 2030 θα διαθέτει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα αυτοκινήτων, πράγμα που σημαίνει ότι οι αντικαταστάτες των Cullinan, Ghost και Phantom θα μπαίνουν στην πρίζα.

Rolls Royce

Μιλώντας στο Autocar, o CEO της Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, δήλωσε ότι οι Cullinan, Ghost και Phantom θα αποκτήσουν ηλεκτρικούς διαδόχους καθώς η εταιρία οδεύει προς μια γκάμα με μηδενικούς ρύπους από το 2030.

Γεγονός που σημαίνει ότι η δεύτερη γενιά της Ghost θα γραφτεί στην ιστορία ως το τελευταίο μοντέλο που λανσάρισε ο Βρετανός κατασκευαστής με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Rolls Royce

Ο ισχυρός άνδρας της Rolls-Royce ανέφερε πως ο λόγος για την στροφή προς την ηλεκτρoκίνηση πέρα από τους ολοένα αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων, είναι η αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες της εταιρίας για μια ηλεκτρική Rolls-Royce.

«Ο μέσος όρος ηλικίας των αγοραστών μας έχει μειωθεί στα 43 έτη, και οι περισσότεροι από αυτούς ήδη έχουν στην ιδιοκτησία τους κάποιο άλλο ηλεκτρικό μοντέλο, έτσι είναι εξοικειωμένοι με το δίκτυο φόρτισης και την διαχείριση αυτονομίας» πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι, πέρα από τους διαδόχους των Cullinan, Ghost και Phantom, το 2023 θα παρουσιαστεί η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce η οποία θα ακούει στο όνομα Spectre.

Rolls Royce

Παρόλο που ο εξηλεκτρισμός της μάρκας αποτελεί μια τεράστια επένδυση, η Rolls-Royce υπόσχεται ότι δεν θα υπάρξει αρνητικό αντίκτυπο στην τιμή των ηλεκτρικών μοντέλων σε σύγκριση με τα συμβατικά.

Τέλος, ο Müller-Ötvös δεσμεύτηκε ότι το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα τοποθετηθεί στα μοντέλα της μάρκας, θα παρέχει ακόμα υψηλότερη ροπή και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου από τον θρυλικό V12 ο οποίος θα μας αποχαιρετήσει οριστικά το 2030. 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube