Ποια κρίση; Η Rolls-Royce πούλησε το 2021 τα περισσότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της!

Ποια κρίση; Η Rolls-Royce πούλησε το 2021 τα περισσότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της!

Την ώρα που άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες βασανίζονται από την έλλειψη microchip, η Rolls-Royce κάνει ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών.

Το 2021, η Rolls-Royce Motor Cars σημείωσε τα υψηλότερα αποτελέσματα ετήσιων πωλήσεων από ποτέ στην 117χρονη ιστορία της μάρκας.

Η εταιρεία παρέδωσε 5.586 αυτοκίνητα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, αύξηση της τάξης του 49% σε σχέση με το 2020. Αυτός ο αντανακλά πωλήσεις ρεκόρ όλων των εποχών στις περισσότερες μεγάλες αγορές όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η αγορά της Ασίας-Ειρηνικού και αλλού.

Όλα τα μοντέλα της Rolls-Royce είχαν εξαιρετική απόδοση. Ατμομηχανή της αύξησης τωλήσεων ήταν η Ghost, με τη ζήτηση του μοντέλου να αυξάνεται ακόμη περισσότερο μετά την κυκλοφορία του Black Badge Ghost τον Οκτώβριο του 2021. Αυτό, μαζί με τη συνεχιζόμενη μεγάλη ζήτηση της Cullinan και της Phantom, έχουν εξασφαλίσει ότι τα βιβλία παραγγελιών είναι γεμάτα και καλύπτουν και όλη την παραγωγή έως και το τρίτο τρίμηνο του 2022. Το πρόγραμμα Provenance της εταιρείας σημείωσε επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα πωλήσεων το 2021, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών.

Οι παραγγελίες εξειδικευμένων εκδόσεων παρέμειναν επίσης σε επίπεδα ρεκόρ με την Phantom Oribe που δημιουργήθηκε από κοινού με την Hermès, τη Phantom Tempus, και τα Black Badge Wraith και Black Badge Dawn Landspeed Collection να σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Rolls-Royce Spectre: H πρώτη ηλεκτρική RR [video]

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε επίσης μέσα στο 2021 το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Spectre, που θα έρθει στην αγορά μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το πιο αυστηρό πρωτόκολλο δοκιμών που έχει σχεδιαστεί ποτέ για μια Rolls-Royce. Αυτό περιλαμβάνει διαδρομές 2,5 εκατ. χιλιομέτρων και στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 400 χρόνια χρήσης για μια Rolls-Royce.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rolls-Royce Boat Tail: Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Ενώ γίνονται οι προετοιμασίες για το πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας, η Rolls-Royce συνεχίζει να ανταποκρίνεται στην αύξηση της ζήτησης για το τρέχον χαρτοφυλάκιό της μέσω μιας ευέλικτης διαδικασίας παραγωγής στο Home of Rolls-Royce στο Goodwood. Το εργοστάσιο της Rolls-Royce στο Goodwood λειτουργεί επί του παρόντος με σχεδόν τη μέγιστη δυναμικότητα, με μοτίβο δύο βαρδιών για την ικανοποίηση των αυξημένων παραγγελιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η έλλειψη chip στρέφει τους πλούσιους στις μεταχειρισμένες Rolls Royce!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Torsten Müller-Ötvös, αναφερόμενος στο ρεκόρ πωλήσεων είπε: «Αυτή ήταν μια πραγματικά ιστορική χρονιά για την Rolls-Royce Motor Cars. Τους τελευταίους 12 μήνες, καταγράψαμε τις υψηλότερες ετήσιες πωλήσεις μας, λανσάραμε την πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια Black Badge, καταπλήξαμε τον κόσμο με τις δυνατότητες κατασκευής αμαξωμάτων μας και κάναμε τεράστια βήματα προς το πλήρως ηλεκτρικό μας μέλλον. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μου σε κάθε έναν από αυτούς: είναι προνόμιο και χαρά μου να εργάζομαι δίπλα τους καθημερινά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube