Νέα Rolls-Royce Spectre: H πρώτη ηλεκτρική RR [video]

Νέα Rolls-Royce Spectre: H πρώτη ηλεκτρική RR [video]

Η νέα Spectre θα λανσαριστεί στο τέλος του 2023. Και μέχρι το 2030, η γκάμα της Rolls-Royce θα περιλαμβάνει μόνο 100% ηλεκτρικά μοντέλα.

Rolls-Royce Spectre

Καμία φίρμα δεν ξεφεύγει από την αναγκαστική πορεία προς την ηλεκτρική ενέργεια, όσο πρώιμο κι αν ακούγεται (και είναι) όσο κι αν οι βενζινοαίματοι (και ντιζελόπληκτοι) στηλώνουν τα ποδάρια. Ούτε καν η Rolls-Royce. Το κόσμημα του βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έκανε ήδη μια ιστορική ανακοίνωση: Θα μετεξελιχθεί σε 100% ηλεκτρική εταιρεία, με αυτή την εξέλιξή της να ολοκληρώνεται έως το 2030.

Τέτοια δήλωση μπορεί να προκαλεί έκπληξη, μιας και η ευρωπαϊκή προθεσμία είναι το μακρινό 2035, οπότε και αναμένεται να απαγορευθεί η πώληση θερμικών αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο. Χώρια που η Rolls-Royce είναι μια διεθνής φίρμα, καλά εδραιωμένη σε χώρες όπου οι κανονισμοί δεν επιβάλλουν ακόμη μια τέτοια αλλαγή, όπως στη Μέση Ανατολή, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κίνα. Ωστόσο και σε αντίθεση με τα δεδομένα, η Rolls-Royce έχει δηλώσει το πρώιμο τέλος του V12 για ολόκληρη την γκάμα της! Η θυγατρική σχέση της με την BMW σαφώς και έχει να κάνει με αυτό. 

Rolls-Royce Spectre

Η βρετανική ανέφερε ότι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023. Και μάλιστα αποκάλυψε και το όνομά του: Spectre. Η ανακοίνωση έγινε με τα πρώτα πρωτότυπα να ετοιμάζονται να βγουν στον δρόμο.

Η Rolls-Royce αποκάλυψε τις φωτογραφίες ενός καμουφλαρισμένου αυτοκινήτου, το οποίο έχει την εμφάνιση ενός μεγάλου δίθυρου κουπέ. Και τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια των φωτογράφων-κατασκόπων. Ο επικεφαλής της φίρμας, Torsten Müller-Ötvös, μας κάλεσε να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά, καθώς τα πρωτότυπα θα ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης για να δοκιμαστούν σε όλες τις δυνατές και πιθανές συνθήκες. Ως εκ τούτου, υπολογίζει ότι θα καλυφθούν περισσότερα από 2,5 εκατ. χιλιόμετρα!

Rolls-Royce Spectre

Η Spectre δεν θα πατάει πάνω στην ηλεκτρική πλατφόρμα των νέων EV της BMW. Θα χρησιμοποιεί την αλουμινένια αρχιτεκτονική που εγκαινιάστηκε με την τελευταία γενιά της Phantom, το 2017. Πλατφόρμα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη Rolls, αλλά και εξ αρχής μελετήθηκε έτσι ώστε να δέχεται ηλεκτροκινητήρα και κυρίως τις μπαταρίες που τον υποστηρίζουν. 

Ο Müller-Ötvös δεν έκανε καμία αναφορά σε τεχνικές λεπτομέρειες, πόσω μάλλον στην αυτονομία της Spectre, που αναμένεται να είναι μεγάλη. Σιγά μην περιμένει ο ιδιοκτήτης της και κατά πλειονότητα φιλοξενούμενος του πίσω καθίσματος, να φορτίσει ο σοφέρ…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube