Rolls-Royce Black Badge Cullinan [video]

Rolls-Royce Black Badge Cullinan [video]

Η απόλυτη έκφραση της πολυτέλειας στον χώρο των SUV με 600 PS και πιο επιθετικό στήσιμο.

Η Rolls-Royce παρουσίασε την Cullinan Black Badge με την οποία διευρύνει την οικογένεια των ειδικών εκδόσεων με "σκοτεινό" χαρακτήρα, δίπλα στις αντίστοιχες Dawn, Wraith και Ghost Black Badge.

Όπως περιγράφει με υπερηφάνεια ο CEO της εταιρείας, Torsten Müller-Ötvös, «Οι εκδόσεις Black Badge αντανακλούν τις επιθυμίες μιας ξεχωριστής ομάδας πελατών της Rolls-Royce: άντρες και γυναίκες που παίρνουν ρίσκα, σπάνε τους κανόνες και χτίζουν την επιτυχία με τους δικούς τους όρους». Ο ισχυρός άντρας της βρετανικής φίρμας περιέγραψε την Black Badge Cullinan ως "ο βασιλιάς της νύχτας", λέγοντας πως είναι το πιο τολμηρό και σκοτεινό μοντέλο της Rolls-Royce μέχρι στιγμής.

Black Badge

Η Black Badge Cullinan ξεχωρίζει αισθητικά από την κατάμαυρη απόχρωση (μια εκ των 44.000 διαφορετικών επιλογών) με πολλαπλές στρώσεις από μπογιά και βερνίκι. Η διαδικασία της βαφής ολοκληρώνεται με 10 επαναλήψεις χειροποίητου γυαλίσματος προσφέροντας ένα βαθύ αποτέλεσμα. Όλες οι λεπτομέρειες (πλαίσιο παραθύρων, γρίλια, εισαγωγές αέρα, περίγραμμα πινακίδας, απολήξεις της εξάτμισης κτλ) είναι βαμμένες σε high gloss black, όπως και το έμβλημα "The Spirit of Ecstasy" που αναδύεται από το καπό.

Την κυριαρχία του μαύρου χρώματος "σπάει" η χρυσή πινελιά στο ύψος της character line, οι μοναδικές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 22" που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση, και οι κόκκινες δαγκάνες φρένων που ξεπροβάλλουν από πίσω τους.

Rolls-Royce

Σε αντίθεση με ότι έχουμε συνηθίσει από ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της Rolls-Royce, η Black Badge Cullinan δεν περιορίζεται μόνο στις αισθητικές επεμβάσεις. Ο twin-turbo V12 κινητήρας 6,75 λίτρων αποδίδει 600 PS (+29 PS) και 900 Nm (+50 Nm) ροπής, ενώ το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς έχει νέα χαρτογράφηση. Διαφορετική είναι και η ρύθμιση της ανάρτησης για πιο δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο, χωρίς όμως να θυσιάζεται η ποιότητα κύλισης "μαγικού χαλιού" που χαρακτηρίζει την Cullinan.

Οι τεχνικοί της Rolls-Royce βελτίωσαν και το σύστημα ψύξης των φρένων έτσι ώστε να αντέχουν σε πιο βαριά χρήση, και άλλαξαν την αίσθηση του πεντάλ. Τέλος, η εξάτμιση απέκτησε πιο μπάσο ήχο έτσι ώστε να ταιριάζει με το επιβλητικό look.

Rolls-Royce

Στο εσωτερικό, οι χειροποίητες επενδύσεις από "Technical Carbon" καλύπτουν επιφάνειες του ταμπλό και των θυρών, με κάθε ένα από τα 23 τμήματα του νέου υλικού να απαιτεί 21 ημέρες για την ολοκλήρωσή του.

Οι σχεδιαστές της Rolls-Royce δημιούργησαν τη νέα απόχρωση Forge Yellow για τις δερμάτινες επενδύσεις στις πόρτες και τα καθίσματα που κάνει αντίθεση με το μαύρο δέρμα, μιας και οι περισσότεροι πελάτες αρέσκονταν σε έντονους συνδυασμούς. Ανάμεσα στα πίσω καθίσματα βρίσκουμε το σύμβολο του άπειρου, το οποίο συναντάμε στα φωτιζόμενα πατήματα των μαρσπιέ και στο ρολόι που παραδοσιακά βρίσκεται στο ταμπλό. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η εσωτερική επένδυση οροφής "Starlight Headliner " με τα 1344 φωτιζόμενα αστέρια που μοιάζει με καθαρό νυχτερινό ουρανό.

Η Rolls-Royce δεν ανακοίνωσε την τιμή της Black Badge Cullinan η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για ειδική παραγγελία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube