Ψάχνει και το ρεκόρ στο Nurburgring το Rimac Nevera;

Ψάχνει και το ρεκόρ στο Nurburgring το Rimac Nevera;

Έχοντας αποσπάσει συνολικά 23 ρεκόρ σε μια μόλις ημέρα, το ηλεκτρικό hypercar Rimac Nevera πέφτει στα βαθιά και ψάχνει το ρεκόρ στο Nurburgring…

Το Rimac Nevera εθεάθη αυτές τις ημέρες να γυρίζει στο Nurburgring και με δεδομένο πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι παραδόσεις στους πρώτους ιδιοκτήτες του, το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται εκεί στην προσπάθειά του να αποσπάσει το πιο σημαντικό ρεκόρ του, αυτό του πιο γρήγορου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο “Ring”. 

Θυμίζουμε πως τo Nevera κατάφερε να αποσπάσει 23 ρεκόρ ταχύτητας σε μια μόλις ημέρα στο Automotive Testing Papenburg (ATP), με τελευταίο το ρεκόρ στη μέτρηση 0-400-0 km/h που το έκανε σε 29,93".

Rimac Nevera Records

Tώρα λοιπόν και κατά τα φαινόμενα, το Rimac κυνηγάει τον καλύτερο χρόνο και στη διάσημη πίστα του Nurburgring μεταξύ των ηλεκτρικών, έχοντας ως στόχο να ρίξει τον χρόνο των 7 λεπτών και 33 δλ. της Porsche Taycan Turbo S αλλά και του Tesla Model S Plaid  με επίσημο χρόνο τα 7’35”.

Προφανώς το Nevera βάσει προδιαγραφών δεν ανησυχεί καθόλου για αυτά τα δύο μοντέλα, βάζοντας στο μάτι τους χρόνους περισσότερο του Nio EP9 των 6΄45”, αν και σε σχέση με αυτό που παρήχθη σε 16 μόλις μονάδες, το Nevera είναι πιο… ευρείας παραγωγής με 150 αυτοκίνητα. 

Το πιο γρήγορο πάντως ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Nurburgring αυτή τη στιγμή, είναι το VW ID.R με χρόνο 6 λεπτών και 5 δλ..

Όπως και να έχει, αν οι άνθρωποι της Rimac επιχειρούν τελικά για το 24ο ρεκόρ του Nevera, αυτό θα είναι και το πιο σημαντικό, αφού θα καταδείξει τις συνολικές ικανότητές του σε μια απαιτητική διαδρομή 20,8 km ξεφεύγοντας από τις -ομολογουμένως- εντυπωσιακές του επιδόσεις στην ευθεία. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube