Δείτε το Rimac Nevera να πιάνει 232 km/h σε δημόσιο δρόμο! [video]

Δείτε το Rimac Nevera να πιάνει 232 km/h σε δημόσιο δρόμο! [video]

Ο Mate Rimac ζήτησε συγγνώμη για την επικίνδυνη συμπεριφορά του οδηγού.

To Rimac Nevera παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες προκαλώντας αίσθηση με τις απίστευτες επιδόσεις του όμως ένα βίντεο από δοκιμές σε επαρχιακό δίκτυο κοντά στο Dubrovnik της Κροατίας το έφερε ξανά στο προσκήνιο για τους λάθους λόγους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rimac Nevera: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με 1.914 PS! [video]

Τα πλάνα που θα δείτε δείχνουν έναν άνδρα που φορά ρούχα με τα εμβλήματα της Rimac να οδηγεί σε άκρως επικίνδυνες ταχύτητες το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο. Ο δρόμος έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε ρεύμα χωρίς διάζωμα και με ελαφριά κίνηση όμως αυτός επιταχύνει μέχρι τα 232 km/h! Σύμφωνα με τοπικά μέσα το συμβάν έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης του Rimac Nevera σε ενδιαφερόμενους πελάτες στο Sun Gardens Resort του Dubrovnik. Το κομμάτι του δρόμου που βλέπουμε στο βίντεο είναι το D8 στο Ratac και η ταχύτητα είναι 142 km/h πάνω από το νόμιμο όριο!

Ο ιδρυτής της φίρμας, Mate Rimac, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό απολογούμενος για το λάθος του οδηγού: «Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη - ενημερώνουμε όλους τους πελάτες, επισκέπτες και εργαζόμενους ότι η οδήγηση γίνεται σε δημόσιο δρόμο και πρέπει όλοι να ακολουθούν τους νόμους. Ο οδηγός από το βίντεο ειδοποίησε από μόνος του την αστυνομία. Οι αστυνομικοί ήρθαν, του πήραν συνέντευξη και θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου όπως κάθε άλλος σε παρόμοια περίπτωση. Για τις επόμενες βόλτες με το αυτοκίνητο θα είμαστε πιο προσεκτικοί με αυστηρότερη επίβλεψη. Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση».

Να θυμίσουμε πως το Rimac Nevera - η έκδοση παραγωγής του C_Two - έχει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με τέσσερα μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 1.914 PS και 2360 Nm. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 1,85", το  0-300 km/h έρχεται σε μόλις 9,3" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 412 km/h.

[Πηγή: Index.hr μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube