node/36983

Τα Tesla Model S Plaid επέστρεψαν στο Nürburgring [video]

Οι δοκιμές συνεχίζονται με στόχο το ρεκόρ για ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής.

Μετά από τις δοκιμές του Σεπτεμβρίου, τα Tesla Model S Plaid επέστρεψαν στην πίστα του Nürburgring όπως είχε υποσχεθεί ο Elon Musk, με στόχο να θέσουν νέο ρεκόρ για ηλεκτρικό μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Tesla μάλλον διέλυσε το ρεκόρ της Porsche Taycan στο Nürburgring

Όπως βλέπουμε από το βίντεο του Automotive Mike, τα δύο πρωτότυπα του Model S έχουν υποστεί κάποιες αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, το μπλε μοντέλο διαθέτει πλέον ένα μεγάλο διαχύτη ενώ φέρει το έμβλημα Dual Motor. Το κόκκινο μοντέλο φέρει έμβλημα P100D+ και δεν έχει πλέον την αεροτομή. Και τα δύο Model S διατηρούν τις προσθήκες στα φτερά, τα ελαστικά επιδόσεων και τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα.

Tesla

Να θυμίσουμε πως πριν από ένα μήνα, η Tesla επιβεβαίωσε πως η ειδική έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου είναι ικανή για χρόνο 7'20' - κάτι που το καθιστά 22' ταχύτερο από την Porsche Taycan. Λίγο μετά από το ανεπίσημο ρεκόρ, ο Elon Musk δήλωσε πως τα Tesla Model S Plaid θα επιστρέψουν στο Nürburgring με στόχο να κάνουν χρόνο 7'05".

Η Tesla σκοπεύει να κυκλοφορήσει την ισχυρότερη έκδοση Plaid του Model S με τρεις ηλεκτροκινητήρες και πιο επιθετικό στήσιμο μέσα στο 2020, το οποίο αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν θα κλέψει τον τίτλο του ισχυρότερου ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής στην "Πράσινη Κόλαση" από την Porsche Taycan.

node/40259
Range Rover Evoque P300e

Η Jaguar Land Rover προετοιμάζεται για τα πρόστιμα CO₂

Η Jaguar Land Rover προέβλεψε εκατό εκατομμύρια στερλίνες εν αναμονή των προστίμων που προβλέπεται να επιβληθούν στον βρετανικό όμιλο, καθώς βρίσκεται πίσω από τους στόχους του στο CO₂.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Η Jaguar Land Rover προετοιμάζεται για τα πρόστιμα CO₂

Μεταξύ dieselgate και Brexit, πρέπει να παραδεχτούμε, ο καιρός δεν είναι καλός για την Jaguar Land Rover. Ο βρετανικός όμιλος πρέπει να λανσάρει γρήγορα μαζικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα προκειμένου να μειώσει τον μέσο CO2 της γκάμας της που σήμερα είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη

Ο βρετανικός όμιλος γνωρίζει επίσης ότι θα πρέπει βραχυπρόθεσμα να πληρώσει πρόστιμα στην Ευρώπη για την παρουσία του στην Γηραιά Ήπειρο και τις υπερβολικά υψηλές εκπομπές του σε CO2.

Έτσι, η JLR έχει προβλέψει £100 εκατ. γι’ αυτή την επιβάρυνση, καθώς το πλαίσιο κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι με την προσωρινή αναστολή στις παραδόσεις των Range Rover Evoque P300e και Land Rover Discovery Sport P300e. Δύο μοντέλων με ισχυρές δυνατότητες πωλήσεων, τα οποία θα επέτρεπαν στην JLR να μειώσει γρήγορα τον μέσο όρο της σε CO2.

Χωρίς τα δύο κρίσιμα αυτά μοντέλα, τα οποία θα πρέπει να περάσουν από μια μικρή αναβάθμιση, η Jaguar και η Land Rover θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Η I-Pace από μόνη της δεν μπορεί να κάνει θαύματα, παρά το μεγάλο μπόνους που χορηγείται σε αυτοκίνητα με λιγότερο από 50 g/km CO2 και το οποίο θα διατηρηθεί μέχρι το 2022.

node/40257

H Porsche διαφημίζεται στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου [video]

Πάνω από 1.000.000 φώτα LED για να διαφημιστεί η Porsche Taycan. 

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

H Porsche διαφημίζεται στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου [video]

To Burj Khalifa είναι το υψηλότερο κτίριο του κόσμου με ύψος 828 μέτρα και το πιο εμβληματικό ίσως σημείο του Ντουμπάι. 
Αυτό ακριβώς το κτίριο επέλεξε η Porsche για να διαφημίσει την ηλεκτρική Taycan και το αποτέλεσμα ήταν όντως άκρως εντυπωσιακό. 

porsc

Χρειάστηκαν περισσότερα από 1.000.000 φώτα LED για να μετατρέψουν την 33.000 τετραγωνικών μέτρων επιφάνεια του Burj Khalifa σε μια τεράστια οθόνη που σηματοδότησε την έναρξη διάθεσης τη Taycan στη Μέση Ανατολή. 
Στην «οθόνη» προβάλονταν τα πιο σημαντικά ορόσημα της μάρκας, από τη Lohner-Porsche που αποκαλύφθηκε το 1900 έως την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Porsche. 

Ηδη στη Μέση Ανατολή έχουν πουληθεί τρεις Taycan και τις επόμενες ημέρες το περιφερειακό γραφείο της εταιρείας στο Ντουμπάι θα προμοτάρει και με άλλους τρόπους το μοντέλο σε όλες του τις εκδόσεις. 

Δείτε το εντυπωσιακό video από την φωτογώγηση του Burj Khalifa: