H Porsche Τaycan Turbo S πήρε πίσω το στέμμα της στο Nürburgring [video]

H Porsche Τaycan Turbo S πήρε πίσω το στέμμα της στο Nürburgring [video]

H Porsche Τaycan Turbo S σπάει το χρόνο του Τesla Model S Plaid στο Nürburgring κατά 2 δευτερόλεπτα και γίνεται το πιο γρήγορο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής του πλανήτη…

Η Porsche δεν είναι μια εταιρεία που αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις που δέχεται και ίσως είναι και αυτή προκλητική. Ειδικότερα δε, όταν αυτές οι προκλήσεις αφορούν χρονομετρημένους γύρους από την «πράσινη κόλαση». Θα θυμάστε βέβαια την διαμάχη της με τη Nissan την περασμένη δεκαετία όπου βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ των δύο εταιρειών, με αποτέλεσμα να κουραστεί το κοινό και να χάσει το νόημά της οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

Τώρα και έχοντας ήδη μπει στην ηλεκτρική εποχή, η Tesla είναι αυτή που ήρθε να ανοίξει νέο μέτωπο πολέμου με την Γερμανική εταιρεία. Η μάχη ξεκίνησε το 2019 με την Porsche Taycan Turbo των 600+ ίππων να κατακτά τον τίτλο του γρηγορότερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής στο Nürburgring, με χρόνο 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Τον Σεπτέμβριο του 2021 όμως, απώλεσε αυτόν τον τίτλο από το Tesla Model S Plaid των 1.020 ίππων, το οποίο όντας πιο ισχυρό σταμάτησε τα χρονόμετρα για τη διαδρομή των 20,8 km στα 7 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Η Porsche λοιπόν επανήλθε στον τόπο της αναμέτρησης, ενσωματώνοντας ένα κιτ αναβάθμισης που προσφέρει για την Turbo S. Το νέο αυτό κιτ περιλαμβάνει νέους τροχούς 21” με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa και ενημερωμένο λογισμικό για το 4D Chassis Control, στοιχεία που μπορούν να δεχθούν εκ των υστέρων όλες οι Taycan Turbo S.

Taycan Turbo S Nurburgring

Με την προσθήκη των υποχρεωτικών αγωνιστικών καθισμάτων και του roll cage, η Taycan Turbo S κατάφερε να κατεβάσει τα χρονόμετρα στα 7 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, δηλαδή είναι κατά 2 δευτερόλεπτα ταχύτερη από το Model S Plaid. Και μπορεί αυτή η επίδοση να την κατατάσσει στην κορυφή των ηλεκτρικών μοντέλων παραγωγής σήμερα, φαντάζει ωστόσο δύσκολο να μείνει αναπάντητη από την Tesla με δεδομένο πως και και αυτή είναι μια εταιρεία που της αρέσει να προκαλεί...

Όπως και να έχει πάντως και για την ιστορία και μόνο, το πιο γρήγορο ηλεκτρικό μοντέλο στο Nürburgring είναι το περιορισμένης παραγωγής (σ.σ.: 16 μόλις μονάδες κατασκευάστηκαν) Nio EP9 που σταμάτησε τα χρονόμετρα στα 6 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, το Μάιο του 2017.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube