Alfa Romeo 33 Stradale, νέες φωτογραφίες και video

Alfa Romeo 33 Stradale, νέες φωτογραφίες και video

Μια ακόμη πιο ενδελεχής ματιά στην υπέροχη νέα Alfa Romeo 33 Stradale. Ένα σπόρτσκαρ σχεδιασμένο να είναι το πρώτο από πολλά, με εξατομικεύσιμη κατασκευή από τα «κατά παραγγελία» αυτοκίνητα που έχει ως πλάνο η Casa del Biscione.

Alfa Romeo 33 Stradale

Πριν από δέκα ημέρες, η μιλανέζικη φίρμα παρουσίασε τη νέα Alfa Romeo 33 Stradale, ένα σούπερκαρ ιδιαίτερα περιορισμένης παραγωγής που σχεδιάστηκε για να ανακαλέσει στη μνήμη μας τη μυθική ιστορία της εταιρίας.

Mία υπέροχη ιταλική δύναμη, την οποία  τώρα μπορεί την δεις από όλες τις πλευρές της χάρη σε νέα βίντεο. Στο πρώτο, η Alfa Romeo, δηλώνει το ιστορικό που περιτριγυρίζει το αυτοκίνητο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την αγωνιστική Tipo 33. Αυτοκίνητο που έγινε θρύλος στον ιστορικό αγώνα του Mille Miglia, και το αυτοκίνητο δρόμου που πrοέκυψε από την Tipo 33 και το σχεδίασε ο Franco Scaglione.

Mε την αρωγή της Carrozzeria Touring Superleggera, οι 33 αγοραστές είναι ελεύθεροι να προσαρμόσουν σχεδόν οτιδήποτε πάνω στη νέα Alfa Romeo 33 Stradale

Alfa Romeo 33 Stradale
Ταχύτατη, πανάκριβη και εκτός τόπου και χρόνου (με την καλή έννοια, καθότι πρώιμο σούπερκαρ), η 33 Stradale του 1967 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία πιο όμορφα αυτοκίνητα του κόσμου, αν όχι το πιο όμορφο.

Στο βίντεο επίσης, η μιλανέζικη φίρμα, μιλάει για την ιστορία των ένδοξων ημερών του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάνει αναφορά σε αρκετές ιστορίες όπως του Nino Farina στον παγκόσμιο τίτλο του πρωταθλήματος του 1950 και στην περίφημη νίκη της Giulietta ενάντια στο πιο γρήγορο τραίνο της εποχής.

Με αυτά τα επιτεύγματα της φίρμας να θεωρούνταν ακατόρθωτα για την εποχή τους, φαίνεται πως ήταν το ίδιο δύσκολο να επαναδιατυπωθεί το όνειρο της περίφημης 33 Stradale.  

Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητο που δημιούργησε η Alfa Romeo, είναι εντυπωσιακό.

Alfa Romeo 33 Stradale

Τροφοδοτούμενο είτε από έναν διτούρμπινο κινητήρα V6 που θα αποδίδει 620 άλογα ή από ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ο με 750 άλογα, η Alfa Romeo 33 Stradale νέας εσοδείας θα έχει τελική ταχύτητα 333 km/h και θα μπορεί να πιάνει τα πρώτα 100 χιλιόμετρα την ώρα από στάση σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Το κύριο σχήμα, -το οποίο μπορεί να το δει κάποιος στο πιο λεπτομερές δεύτερο βίντεο-, σχεδιάστηκε από το Centro Stile, το οποίο επηρεάστηκε από την 33 Stradale του 1967.

Alfa Romeo 33 Stradale

«Με την νέα 33 Stradale, θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο θα συνόδευε το παρελθόν μας, να υπηρετήσουμε τη φίρμα και να κάνουμε τους Alfisti περήφανους», είπε ο Jean-Philippe Imperato o CEO της εταιρίας.

«Τέτοια σκληρή δουλειά θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο ως αποτέλεσμα τρομερής εξειδίκευσης, σκληρής δουλειάς και πάθους της ομάδας μας και με την στήριξη της διοίκησης, η οποία έχει ξεκάθαρη φιλοδοξία να βοηθήσουν να γράψουμε τα κεφάλαια του μέλλοντος της φίρμας, με πλήρη σεβασμό στην μοναδική της ιστορία.»

Alfa Romeo 33 Stradale

Παρόλο που η Alfa Romeo δεν θα το παραδεχτεί, η 33 Stradale, φαίνεται να μοιράζεται πολλά από τα κομμάτια της (περιλαμβανομένων και των συστημάτων μετάδοσης) με τη Maserat MC20.

Βέβαια, με την αρωγή της Carrozzeria Touring Superleggera, οι 33 αγοραστές είναι ελεύθεροι να προσαρμόσουν σχεδόν το οτιδήποτε πάνω στο αυτοκίνητο, περιλαμβανομένων μέχρι και των αεραγωγών, φτιάχνοντας έτσι, το ένα πλήρως εξατομικευμένο σούπερκαρ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube