Η Alfa Romeo σχεδιάζει μια νέα Mito αλλά... ηλεκτρική!

Η Alfa Romeo σχεδιάζει μια νέα Mito αλλά... ηλεκτρική!

Η νέα Alfa Romeo Mito θα βασίζεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα Peugeot e-208 και Opel Corsa-e και θα επιστρέψει στην αγορά σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Μια νέα Alfa Romeo Mito είναι στα σχέδια της εταιρείας, καθώς η μιλανέζικη φίρμα ετοιμάζεται να εμπλουτίσει με ταχείς ρυθμούς την γκάμα της στα επόμενα χρόνια.

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, έχει πει πολλές φορές ότι θα υπάρχει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο μέχρι το 2030. Ένα μικρό SUV, που θα ονομάζεται Brennero, θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2025, ενώ θα υπάρξουν νέες εκδόσεις για την Alfa Romeo Giulia και την Alfa Romeo Stelvio. Επίσης, οι πληροφορίες θέλουν και την επιστροφή της Alfa Romeo GTV.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για το τι θα κάνει η μάρκα στις μικρότερες κατηγορίες. Η Alfa Romeo είχε στην γκάμα της ένα σούπερμινι, την Mito, από το 2008 έως και το 2019. Η κατάργηση του μοντέλου έγινε γιατί εκείνη την εποχή στην κατηγορία υπήρχαν πολλά «φρέσκα» αυτοκίνητα τα οποία η γερασμένη Mito δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί. 

Όμως σήμερα η κατηγορία σημειώνει πολύ καλές πωλήσεις διεθνώς και η Alfa Romeo έχει πια το πλεονέκτημα ότι έχει μια έτοιμη πλατφόρμα για να δημιουργήσει το δικό της μοντέλο. Και επειδή αυτό θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, η πλατφόρμα είναι αυτή πάνω στην οποία χτίζονται τα Peugeot e-208 και Opel Corsa-e, που είναι ιδανικές για σούπερμινι.

Η νέα Mito λοιπόν θα είναι αμιγώς ηλεκτρική καθώς η Alfa Romeo έχει δεσμευτεί ότι από το 2025 και μετά θα καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo στο Ηνωμένο Βασίλειο, Damien Dally, δεν επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες για τη νέα Mito, ωστόσο τόνισε πως η μάρκα έχει μεγάλη ιστορία στην κατηγορία, υπενθυμίζοντας την εμπορική επιτυχία της Alfasud. Η Mito, είπε, ήταν ένα τρίθυρο αυτοκίνητο, αλλά αν είχε πέντε πόρτες θα είχε πετύχει σημαντικά μεγαλύτερες πωλήσεις, δείχνοντας προς την κατεύθυνση του Peugeot 208 και του Opel Corsa. 

Εν αναμονή λοιπόν...

 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube