Επίσημα αποκαλυπτήρια για το νέο FIAT 600 [video]

Επίσημα αποκαλυπτήρια για το νέο FIAT 600 [video]

Το νέο FIAT 600 κάνει την πρώτη του διακριτική επίσημη εμφάνιση σε βίντεο που δημοσίευσε η ιταλική μάρκα.

​​FIAT 600

Η ιταλική φίρμα, μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε για μια εκδήλωση του Βατικανού, προχώρησε σε μια διακριτική αποκάλυψη του νέου Fiat 600.

Εξωτερικά, αντικαταστάτης του 500X δείχνει να μοιάζει με μια μεγαλύτερη έκδοση του ηλεκτρικού 500. Στο κέντρο του εμπρός μέρους ξεχωρίζει ο λογότυπος του μοντέλου, με τα φώτα εμπρός και πίσω να θυμίζουν έντονα εκείνα του μικρού ηλεκτρικού πόλης. Γύρω από το αμάξωμα συναντάμε μαύρα πλαστικά που ενισχύουν τον crossover χαρακτήρα του νέου ιταλικού μοντέλου.

Το εσωτερικό του, έχει μίνιμαλ σχεδίαση με ψηφιακό πίνακα οργάνων και στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη του infotainment.

Tο νέο 600 έχει αποκτήσει την κωδική ονομασία F364 στο εσωτερικό της FIAT και βασίζεται όπως και το νέο Jeep Avenger, στην πλατφόρμα STLA Small του ομίλου Stellantis, υιοθετώντας παράλληλα το σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας από το αμερικανικό αδελφάκι του.

FIAT 600

Θυμίζουμε ότι το Jeep Avenger κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 156 PS και 260 Nm ροπής που συνδυάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh. Σημειώνουμε βέβαια ότι σε κάποιες επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας, το «μικρό» Jeep θα είναι διαθέσιμο και με τον βενζινοκινητήρα 1.2 lt του ομίλου Stellantis. Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε και το νέο FIAT 600 να διατίθεται στην αγορά σε εκδόσεις με θερμικά μοτέρ πέρα από την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση.

Το νέο 600 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας, πλάι στο Avenger, και στόχος της FIAT είναι να παράγει περίπου 130.000 κομμάτια ετησίως.

Tέλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ, η επίσημη παρουσίαση του νέου Fiat 600 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα 65ά γενέθλια του FIAT 500, στις 4 Ιουλίου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube