Volvo EX90: Το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει Google HD maps

Volvo EX90: Το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει Google HD maps

Σε αντίθεση με τα απλά συστήματα πλοήγησης, το HD maps της Google έρχεται να ενισχύει τα δεδομένα για αυτόνομη οδήγηση, προσφέροντας ακριβείς πληροφορίες για τη χάραξη του δρόμου και τη σήμανση.

Η Volvo θα είναι η πρώτη εταιρία που θα υιοθετήσει τη νέα τεχνολογία Google HD maps, στο EX90. Συμπληρωματικά με τα ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, LIDAR, κάμερες κ.λπ. η πρόσβαση σε πολύ ακριβείς πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή θα προσφέρει ένα ακόμα πρόσθετο επίπεδο δεδομένων, χρήσιμο στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και 3. 

Το Google HD maps αποτελεί ουσιαστικά έναν ολοκληρωμένο χάρτη, σχεδιασμένο ειδικά για κατασκευαστές αυτοκινήτων. Παρέχει εξαιρετικά λεπτομερείς και ενημερωμένες πληροφορίες για το δρόμο -όπως τα όρια των λωρίδων και η σήμανση- και θα είναι διαθέσιμο σε μοντέλα που χρησιμοποιούν το πακέτο Google Automotive Services.

Παρόμοια συστήματα, χάρτες υπερυψηλής ανάλυσης, εξελίσσονται εδώ και χρόνια και από άλλες εταιρίες, όπως η Bosch. Ο στόχος είναι αυτά να φτάσουν σε επίπεδο να προσφέρουν πληροφορίες για τη διατήρηση της πορείας του αυτοκινήτου στο κέντρο της λωρίδας. Παράλληλα θα μεταφέρουν δεδομένα ακόμα και για την αποφυγή κάποιας λακκούβας ή ενός θάμνου για παράδειγμα, που αναπτύσσεται στην άκρη του δρόμου.

Volvo EX90 Google HD Maps

Το Google HD maps δεν πρόκειται να προσφέρει δεδομένα στο σύστημα πλοήγησης, καθώς δεν είναι αυτή η δουλειά του. Για την ακρίβεια δεν πρόκειται να κάνει καν γνωστή τη λειτουργία του στον οδηγό, αφού απλά θα προμηθεύει με δεδομένα το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. 

«Η προσθήκη των Χαρτών Google HD στη μελλοντική μας γκάμα αυτοκινήτων σηματοδοτεί την επέκταση της στρατηγικής μας συνεργασίας με την Google, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευσή μας να συνεργαζόμαστε με ηγέτες της τεχνολογίας», αναφέρει σχετικά ο COO και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Javier Varela. «Η εφαρμογή του Google HD maps στα επόμενα αυτοκίνητά μας θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε στους οδηγούς μας μια πιο ευχάριστη οδηγική εμπειρία και στο μέλλον να συμβάλουμε στην εισαγωγή της ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης».

Από την πλευρά του, ο ο Jorgen Behrens, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Geo Automotive, Google δήλωσε: «Βασιζόμενος στη μακρά ιστορία μας στη χαρτογράφηση του κόσμου, ο νέος χάρτης HD της Google έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτοκινητοβιομηχανίες και παρέχει ολοκληρωμένα δεδομένα σε επίπεδο λωρίδας και εντοπισμού που είναι ζωτικής σημασίας για την τροφοδοσία της επόμενης γενιάς συστημάτων υποβοηθούμενης και αυτόνομης οδήγησης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volvo Cars για να βελτιώσουμε την ασφάλεια και την άνεση των οδηγών παντού».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube