Προ των πυλών το νέο Ford Focus

Προ των πυλών το νέο Ford Focus

Λίγους μήνες πριν από την επίσημη παρουσίαση του νέου Focus, η Ford αποκάλυψε μία αρκετά κατατοπιστική φωτογραφία του.

Αυτό το… παρδαλό Ford Focus επόμενης γενιάς είχε ήδη εμφανιστεί σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες τον περασμένο Οκτώβριο, όμως τώρα η Ford αποφάσισε να δημοσιεύσει και μία επίσημα.

Σε σχέση με το απερχόμενο Ford Focus, είναι εμφανές ότι έχει μεγαλώσει το μεταξόνιο, έχουν μικρύνει οι εμπρός και πίσω πρόβολοι, και το αμάξωμα είναι πιο ανάγλυφο. Πολύ χαρακτηριστικό είναι το τονισμένο νεύρο που ξεκινάει από τα εμπρός φώτα, σβήνει ελαφρώς στις πίσω πόρτες αλλά συνεχίζει τελικά μέχρι τα πολύ ιδιαίτερα, πίσω φωτιστικά σώματα. Το περίγραμμα των παραθύρων στις πίσω πόρτες παραπέμπει στην BMW 1 Series, ενώ η χαρακτηριστική μάσκα της Ford στο εμπρός μέρος είναι τοποθετημένη πιο χαμηλά.

Δεν έχει κοινοποιηθεί επίσημα η γκάμα κινητήρων του επερχόμενου Ford Focus, όμως είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι στην βάση της βενζινοκίνητης γκάμας θα βρίσκεται ο επιτυχημένος 1.0 EcoBoost, ενώ περισσότερη ισχύ θα προσφέρει ο νέος 3κύλινδρος 1.500άρης EcoBoost που λανσαρίστηκε στο νέο Fiesta ST. Διαθέσιμοι θα είναι και οι ντίζελ 1.5 TDCi και 2.0 TDCi. Βασικό κιβώτιο θα είναι ένα χειροκίνητο με πέντε ή έξι σχέσεις, ενώ ευρεία διάδοση θα έχει και το αυτόματο PowerShift διπλού συμπλέκτη. Σημαντικά αναβαθμισμένη θα είναι η ποιότητα των υλικών στην καμπίνα.

Το νέο Ford Focus θα κατασκευάζεται στην Κίνα, και ακριβώς όπως το Fiesta, εκτός από τις συμβατικές εκδόσεις εξοπλισμού θα διατίθεται και σε ξεχωριστές εκδοχές Vignale, ST-Line και Active. Το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει την Άνοιξη του 2018, ενώ δεν αποκλείεται να το έχουμε ήδη δει από τον Ιανουάριο, στην έκθεση NAIAS 2018, στο Detroit.


Μια από τις φωτογραφίες του νέου Ford Focus που είχαν κυκλοφορήσει τον περασμένο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube