Porsche: Η πρώτη εικόνα της ηλεκτρικής Macan

Porsche: Η πρώτη εικόνα της ηλεκτρικής Macan

Ένα πρωτότυπο από πυλό της νέας γενιάς Macan κάνει την εμφάνισή του σε επίσημη φωτογραφία της Porsche.

Η Porsche παρουσίασε μερικά πρωτότυπα των προηγούμενων ετών τα οποία μέχρι στιγμής παρέμειναν κρυμμένα πίσω από τις κλειστές πόρτες του σχεδιαστικού της κέντρου, όμως η μεγαλύτερη είδηση είναι το εικονιζόμενο μοντέλο από πυλό που έκανε την εμφάνισή του στο περιθώριο μιας φωτογραφίας και αποτελεί στατικό μοντέλο της επερχόμενης ηλεκτρικής Porsche Macan!

Όπως βλέπουμε από τη φωτογραφία, η ηλεκτρική Macan διατηρεί ορισμένα στοιχεία από τον προκάτοχό της, όπως τα φώτα πάνω στα φουσκωμένα φτερά και η χαρακτηριστική γραμμή στα μαρσπιέ, όμως το αμάξωμα είναι εντελώς νέο με πιο δυναμικές αναλογίες και περισσότερες καμπύλες. Πιο συγκεκριμένα, η μάσκα είναι πιο αεροδυναμική, με μια εισαγωγή αέρα χαμηλά στον προφυλακτήρα και κάθετες εσοχές στις δύο πλευρές που προφανώς θα ενσωματώνουν προβολείς ομίλχης. Η απουσία γρίλιας στο ρύγχος είναι αναμενόμενη μιας και το μοντέλο χρησιμοποιεί ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Στο προφίλ βλέπουμε τονισμένους ώμους που παραπέμπουν σε σπορτσκαρ ενώ η κλίση της οροφής προς τα πίσω είναι πιο έντονη και διατηρείται η γραμμή παραθύρων που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Porsche. Πίσω η Macan αναμένεται να έχει ενιαία φώτα LED στα πρότυπα της Taycan, και διαχύτη, χωρίς φυσικά να υπάρχουν απολήξεις της εξάτμισης.

Porsche 919

Όπως έχουμε γράψει, η νέα γενιά της Porsche Macan που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021, θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Premium Platform Electric (PPE) η οποία εξελίχθηκε από τις Audi και Porsche. Η σπονδυλωτή αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιηθεί μόνο από μοντέλα των δύο εταιρειών είναι διαφορετική από την J1 των Porsche Taycan και Audi e-tron GT αλλά και από την MEB των VW ID.3 και Q4 e-tron.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche: Ετοιμάζει ηλεκτρική Macan Turbo S με 710 PS

Να θυμίσουμε πως η σημερινή Porsche Macan η οποία παρουσιάστηκε το 2013 και δέχθηκε ένα facelift το 2018, βασίζεται στην πλατφόρμα MLB του VW Group την οποία χρησιμοποιεί και το Audi Q5. Το μοντέλο θα συνεχίσει να διατίθεται παράλληλα με τον ηλεκτρικό του διάδοχο έτσι ώστε να προσφέρει μια συμβατική εναλλακτική σε όσους δεν είναι ακόμα έτοιμοι να μπουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube