Επίσημο: Ανανεωμένη Porsche Macan Turbo [video]

Επίσημο: Ανανεωμένη Porsche Macan Turbo [video]

Νέος κινητήρας, καλύτερα φρένα και μικρές αισθητικές επεμβάσεις για την κορυφαία έκδοση του γερμανικού SUV.

Η Porsche ανακοίνωσε την ανανεωμένη έκδοση της κορυφαίας Macan Turbo, με σημαντικότερη αλλαγή το νέο μοτέρ που τις χαρίζει βελτιωμένες επιδόσεις. Να θυμίσουμε πως πριν από ένα χρόνο η Macan υπεβλήθη σε facelift το οποίο λίγο αργότερα πέρασε και στη Macan S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Top 5: Τα ταχύτερα SUV στον κόσμο

Porsche Macan Turbo

Ο νέος twin-turbo κινητήρας V6 έχει χωρητικότητα 2,9 λίτρων (έναντι 3,6 λίτρων του προηγούμενου μοτέρ) και αποδίδει 440 PS μεταξύ 5.700-6.600 rpm και 550 Nm ροπής μεταξύ 1.800-5.600 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του κιβωτίου PDK διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης Porsche Traction Management (PTM).

Έτσι, η επιτάχυνση 0-97 km/h ολοκληρώνεται σε 4,3" ή ακόμα και σε 4,1" με το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono, κάτι που την καθιστά 0,3" ταχύτερη από την προηγούμενη Macan Turbo. Αντίστοιχα, η τελική ταχύτητα αυξήθηκε κατά 5 km/h και πλέον αγγίζει τα 269 km/h.

Οι επιδόσεις της Macan Turbo είναι σίγουρα εντυπωσιακές, όμως μένει πίσω σε σύγκριση με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της - Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (0-100 km/h σε 3,8" και τελική 283 km/h).

Porsche Macan Turbo

Εκτός από τον κινητήρα, η Macan Turbo απέκτησε και ισχυρότερα φρένα Porsche Surface Coated Brakes (PSCB) τα οποία έκαναν πρεμιέρα στην Cayenne και προσφέρουν καλύτερη απόδοση ενώ παράλληλα διατηρούν μια καθαρή εμφάνιση για περισσότερο καιρό.

Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν επίσης η σπορ εξάτμιση και τα ενεργά αμορτισέρ Porsche Active Suspension Management (PASM). Προαιρετικά διατίθεται αερανάρτηση, σύστημα Porsche Torque Vectoring Plus (PTV +) και κεραμικά φρένα Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Porsche Macan Turbo

Εξωτερικά η Macan Turbo ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Macan από τις ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, τα μαρσπιέ, τη νέα αεροτομή και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και τις ζάντες 20".

Στο εσωτερικό ο εξοπλισμός περιλαμβάνει οροφή από Alcantara, σπορ καθίσματα με 18 ρυθμίσεις, ηχοσύστημα Bose Surround με 14 ηχεία, οθόνη αφής full HD 10,9" με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας PCM και προαιρετικό τιμόνι GT Sport.

Η τιμή της Macan Turbo στις ΗΠΑ ξεκινά από τα $83.600 (€75,458). Για όσους δεν μπορούν να την αποκτήσουν πάντως, υπάρχει και το παιχνίδι Forza Horizon 4 διαθέσιμο για PC και Xbox, στο οποίο μόλις έκανε πρεμιέρα όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube