Το Peugeot 508 θα συνεχίσει ως ηλεκτρικό

Το Peugeot 508 θα συνεχίσει ως ηλεκτρικό

Το Peugeot 508 θα αλλάξει ριζικά και η τρίτη γενιά του θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, διατηρώντας ωστόσο τη σεντάν σιλουέτα του.

Peugeot 508

Η Peugeot όπως και οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές της, ετοιμάζεται να στραφεί πλήρως προς την ηλεκτροκίνηση. Από το 2025, τα ηλεκτρικά μοντέλα της θα βασίζονται στην νέα πλατφόρμα STLA του Ομίλου Stellantis και θα είναι εμπνευσμένα από το Ιnception concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα.

Μπορεί η Peugeot να μη σκοπεύει να βάλει το Inception στην παραγωγή, αλλά η σεντάν σιλουέτα του σε συνδυασμό με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας μας δίνει έμμεσα μια πρώτη γεύση από το νέο 508.

Peugeot 508

Εδώ και καιρό το μέλλον του 508 ήταν αβέβαιο μιας και τα σεντάν, κυρίως στη Γηραιά ήπειρο χάνουν συνεχώς έδαφος από τα crossover και SUV. Ωστόσο, η CEO της Peugeot, Linda Jackson, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι τα μοντέλα της γκάμας θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα ανασχεδιαστούν ριζικά.

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής προϊόντων του κατασκευαστή, Jérôme Micheron, αναγνωρίζοντας την επιτυχία των 2008, 3008 και 5008 τόνισε ότι «υπάρχει και ζωή και μετά τα SUV»,  προσθέτοντας ότι μοντέλα όπως τα 208 και 308 εξακολουθούν να αποδίδουν εμπορικά.

Peugeot 508

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η τρίτη γενιά του 508 θα έχει όπως και ο προκάτοχός της μήκος περίπου 4,8 m, διατηρώντας τη σεντάν σιλουέτα του, έχοντας όμως αυξημένη απόσταση από το έδαφος. 

Τέλος, θυμίζουμε ότι το Ιnsignia, η μπερλίνα της Opel θα επιστρέψει το 2025 ως αμιγώς ηλεκτρική, κάτι που σημαίνει ότι η πιθανότητες της επιστροφής του «αδελφού» 508 ως ηλεκτρικού είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube