Peugeot Inception Concept, σηματοδοτώντας το μέλλον της φίρμας [video]

Peugeot Inception Concept, σηματοδοτώντας το μέλλον της φίρμας [video]

Πρωτότυπα φουτουριστικά οχήματα βλέπουμε κατά καιρούς πολλά. Το Inception Concept, ωστόσο, φιλοδοξεί να εμπνεύσει την Peugeot ώστε από το 2025 και μετά ολόκληρη η γκάμα της να πάρει κάτι από αυτό.

Πάνε αρκετοί μήνες που η Peugeot μας δίνει πληροφορίες για το συγκεκριμένο. Για ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό, πρωτότυπο όχημα, με επαναστατικές καμπύλες εκτός αλλά και εντός. Και να λοιπόν που ήρθε η ώρα της αποκάλυψης. Το Inception Concept είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα, το όποιο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large. 

Οπτικά, εισάγει μια νέα, απλούστερη αλλά ακόμα πιο δυναμική σχεδιαστική γλώσσα για τη φίρμα, με την Peugeot να υποστηρίζει πως την έχει ήδη υιοθετήσει για τα μελλοντικά μοντέλα που θα παρουσιάσει από το 2025 και έπειτα. Μπροστά, η μάσκα της αποτελείται από ένα ενιαίο κομμάτι γυαλιού, το οποίο φιλοξενεί αισθητήρες, τρισδιάστατα φωτιστικά εφέ και το κλασικό λογότυπο στο κέντρο. 

Το γυαλί, ωστόσο, επεκτείνεται και στο υπόλοιπο αμάξωμα. Συνολικά, στην επιφάνεια του Inception Concept θα βρείτε 7,25 τετραγωνικά μέτρα κρυστάλλου, που δίνει την εντύπωση πως το εσωτερικό περιβάλλεται από μία γυάλινη κάψουλα. Μάλιστα πρόκειται για υλικό προορισμένο για αρχιτεκτονική χρήση, με επιστρώσεις και διαδικασία παραγωγής που πρώτη φορά είδαμε στις προσωπίδες των κρανών των αστροναυτών της NASA.

Inception Concept
 
Σχετικά με τα της κίνησης, η αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική του υποστηρίζει τεχνολογία 800V και άρα ταχύτερη φόρτιση και λιγότερες απώλειες στη μεταφορά. Ενδεικτικά, με μόλις 5 λεπτά φόρτιση είναι σε θέση να πάρει πάνω από 150 km αυτονομίας. Η χωρητικότητα του συσσωρευτή του είναι 100 kWh και η αυτονομία 800 km, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Προσφέρει μάλιστα και τη δυνατότητα ασύρματης επαγωγικής φόρτισης.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων που αποδίδουν συνολικά 680 PS. Στη θεωρία, το πρωτότυπο αυτό είναι σε θέση να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε λιγότερα από 3”. 

Inception Concept

Εξίσου σημαντική είναι η δουλειά που έχει γίνει στο εσωτερικό. Εδώ αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το i-Cockpit® επόμενης γενιάς καθώς και το καινοτόμο σύστημα ελέγχου Hypersquare με τεχνολογία steer-by-wire. Όλο το cockpit έχει εμπνευστεί από τα βιντεοπαιχνίδια και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι πιο διαισθητικό. 

Το κέντρο του Hypersquare είναι μια οθόνη τύπου tablet για τις βασικές πληροφορίες. Τα εικονογράμματα για τις διάφορες λειτουργίες, όπως ο κλιματισμός το ραδιόφωνο κ.λπ. εμφανίζονται στα δύο πλαϊνά πάνελ ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση στο χρήστη. Όσο για τα χειριστήρια, βρίσκονται ενσωματωμένα μέσα στις κυκλικές εσοχές και είναι προσβάσιμα μετακινώντας απλά τον αντίχειρα, χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός να αφαιρέσει τα χέρια του από το τιμόνι.

Inception Concept

Η επόμενη γενιά i-Cockpit περιλαμβάνει επίσης την πλατφόρμα STLA SmartCockpit και το STLA AutoDrive, επιτρέποντας την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4. Όταν ανατίθεται στο αυτοκίνητο η οδήγηση, το Hypersquare ανασύρεται και μια μεγάλη πανοραμική οθόνη εμφανίζεται μέσα από το δάπεδο για να προσφέρει μια νέα εμπειρία στο χώρο των επιβατών. Ο στόχος μάλιστα της Peugeot είναι να παρουσιάσει το Hypersquare σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής πριν από το τέλος της δεκαετίας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube