Opel Mokka: Η μάσκα Vizor είναι το νέο πρόσωπο της Opel

Opel Mokka: Η μάσκα Vizor είναι το νέο πρόσωπο της Opel

Το ενιαίο σχεδιαστικό στοιχείο του νέου Opel Mokka θα βρει το δρόμο του σε ολόκληρη τη γκάμα της Opel.

Μετά από το προφίλ του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου, το λογότυπο και το ταμπλό, η Opel μας αποκαλύπτει το πρώτο σκίτσο της μάσκας του επερχόμενου Mokka.

Το Vizor όπως ονομάζεται το ενιαίο σχεδιαστικό στοιχείο που κυριαρχεί στο εμπρός μέρος του Mokka είναι σχεδιασμένο στα πρότυπα του GT X Experimental, με τους σχεδιαστές να παίρνουν έμπνευση από την πρώτη γενιά του Opel Manta. Η προστατευτική μάσκα που πλαισιώνεται από χρώμιο, ενσωματώνει την καλυμμένη γρίλια, τους προβολείς τεχνολογίας IntelliLux LED matrix και το έμβλημα της Opel, τονίζοντας οπτικά το πλάτος του μοντέλου με την οριζόντια διάταξη της.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, εκτός από το νέο Mokka, το Vizor θα κάνει την εμφάνισή του σε όλα τα μοντέλα της Opel μέσα στη δεκαετία του 2020.

Το νέο Mokka θα συμπληρώσει τη γκάμα SUV της Opel ανάμεσα στα Crossland X και Grandland X, ενώ θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του PSA-Group (Opel CorsaPeugeot 208Peugeot 2008 και DS 3 Crossback). Όπως και τα συγγενικά του μοντέλα, έτσι και το Mokka θα διατίθεται σε ηλεκτρική έκδοση με απόδοση 136 PS και 260 Nm και μπαταρία χωρητικότητας 50kW/h που θα του χαρίζει αυτονομία άνω των 300 km. Εκτός από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, θα διατίθεται με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων (100 PS και 130 PS), αλλά και με τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων (100 PS). 

Η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες με την ηλεκτρική του έκδοση, ενώ το εμπορικό του ντεμπούτο αναμένεται στις αρχές του 2021.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube