Το πρώτο teaser του νέου Opel Mokka [video]

Το πρώτο teaser του νέου Opel Mokka [video]

Το νέο B-SUV της Opel θα είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η Opel επιβεβαίωσε πως θα παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του Mokka μέσα στο 2020, η οποία θα είναι διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, δημοσιεύοντας τα πρώτα teaser του επερχόμενου B-SUV.

Το Opel Mokka (δεν θα ονομάζεται πλέον Mokka X όπως ο προκάτοχός του) θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του PSA-Group, την οποία έχουμε δει μέχρι στιγμής στα Opel Corsa, Peugeot 208, Peugeot 2008 και DS 3 Crossback. Όπως και τα προαναφερθέντα μοντέλα, και το Mokka θα διατίθεται σε ηλεκτρική έκδοση με απόδοση 136 PS και 260 Nm και μπαταρία χωρητικότητας 50kW/h που θα του χαρίζει αυτονομία άνω των 300 km.

Εκτός από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το νέο Mokka θα διατίθεται με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων (100 PS και 130 PS), αλλά και με τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων (100 PS) - όπως και το συγγενικό Peugeot 2008. Όλες οι εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες από την εμπορική πρεμιέρα του μοντέλου που είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2021.

Opel Mokka

Το νέο μοντέλο θα συμπληρώσει τη γκάμα SUV της Opel ανάμεσα στα Crossland X και Grandland X, ενώ θα έχει πιο δυναμικό σχεδιασμό εμπνευσμένο από το πρωτότυπο GT X Experimental του 2018. Όπως διακρίνουμε από το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της φωτογραφίας, το προφίλ χαρακτηρίζεται από την ψηλή μάσκα, τα πλαστικά προστατευτικά γύρω από τα τόξα των τροχών, την έντονη κλίση του παρμπρίζ, την χαρακτηριστική γραμμή των παραθύρων που παραπέμπει σε coupe, την αεροτομή και τον κοντό πίσω πρόβολο.

Το ταμπλό αναμένεται να δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Opel Corsa ενώ θα είναι πιο ευρύχωρο χάρη στο ψηλότερο αμάξωμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube