Nissan, 30 νέα μοντέλα μέσα στην επόμενη 3ετία [video]

Nissan, 30 νέα μοντέλα μέσα στην επόμενη 3ετία [video]

Η Nissan έχοντας πάρει απόφαση να ανανεώσει την γκάμα της είναι έτοιμη να λανσάρει ούτε ένα ούτε δύο… αλλά 30 νέα μοντέλα μέσα στην επόμενη 3ετία.

Nissan Teaser

Η Nissan είναι έτοιμη για ένα δυναμικό φρεσκάρισμα της γκάμας της, με 30 νέα μοντέλα στα επόμενα τρία χρόνια.

Μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα φιλόδοξο, ωστόσο ο ιαπωνικός κολοσσός μέσω του σχεδίου «The Arc» έχει θέσει ως στόχο το λανσάρισμα 30 νέων μοντέλων, μέχρι το 2027. Από τα 30 αυτά νέα μοντέλα, τα 16 θα είναι ηλεκτρικά και υβριδικά και τα 14 θερμικά, προσφέροντας με αυτόν το τρόπο μία ευρεία γκάμα επιλογών προς τους πελάτες της.

H Nissan, μέσω του σχεδίου «The Arc» έχει θέσει ως στόχο το λανσάρισμα 30 νέων μοντέλων, μέχρι το 2027, 14 εκ των οποίων θα είναι θερμικά

Nissan Business Plan

Προσώρας, η Nissan κρατά κρυφά τα χαρτιά της αναφορικά με τα 30 νέα μοντέλα που θα λανσάρει. Βάσει όμως των δημοσιευμάτων, η γκάμα θα περιλαμβάνει κυρίως SUV και crossover μοντέλα. Το πλάνο περιλαμβάνει διάφορες περιφερειακές στρατηγικές, προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες και απαιτήσεις των διαφόρων αγορών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για παράδειγμα, η Nissan στοχεύει στην παρουσίαση εφτά ολοκαίνουργιων μοντέλων, εστιάζοντας στην ανανέωση του 78% της γκάμας των επιβατικών αυτοκινήτων.

Ως προς την Ευρώπη τώρα, η Nissan θα παρουσιάσει έξι ένα μοντέλα, τη στιγμή που θα επιδιώξει να αυξήσει το μερίδιο πωλήσεων των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στο 40%. Σε παγκόσμια κλίμακα, οι Ιάπωνες έχουν θέσει ως στόχο μέχρι το τέλος της δεκαετίας, οι ηλεκτρικές πωλήσεις να αντιπροσωπεύουν το 60% των αυτοκινήτων τους.

Για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Nissan θέλει να μειώσει το κόστος παραγωγής των ηλεκτρικών κατά περίπου 30%. Ελπίζει δε, να κάνει τα ηλεκτρικά της μοντέλα ακόμα πιο προσιτά για τους καταναλωτές. Οι προηγμένες τεχνολογίες μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου λιθίου (NCM) και φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης για τη βελτίωση της ταχύτητας φόρτισης, της ενεργειακής πυκνότητας και της σχέσης κόστους-απόδοσης. Την ίδια στιγμή, οι μηχανικοί της Nissan εργάζονται πάνω σε μπαταρίες στερεάς κατάστασης, οι οποίες θα κάνουν την εμφάνισή τους το 2028 ή το 2029.

Nissan Teaser

Τέλος, η Nissan δεν έδωσε καμία πληροφορία αναφορικά με τον πολυαναμενόμενο διάδοχο του Nissan GT-R. Οι φήμες πάντως που έρχονται από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θέλουν το πρόσφατο λανσάρισμα του GT-R να είναι και το τελευταίο. Η εταιρεία πάντως έχει αφήσει ανοιχτά τα σενάρια για την ύπαρξη εξηλεκτρισμένου διαδόχου μέχρι το τέλος της δεκαετίας. 
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube