Έτσι κατασκευάζεται το Nissan GT-R στην Ιαπωνία [video]

Έτσι κατασκευάζεται το Nissan GT-R στην Ιαπωνία [video]

Το Nissan GT-R δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Όσοι όμως θέλουν να το γνωρίσουν ακόμα περισσότερο, ας μας ακολουθήσουν σε μία βόλτα στο εργοστάσιο παραγωγής του.

Nissan GT-R

To Nissan GT-R είναι ένα από τα αγαπημένα και πιο εμβληματικά μοντέλα στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της JDM σχολής, που εδώ και 54 έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία.

Η κατασκευή του γίνεται με ευλαβικό τρόπο στο εργοστάσιο της Nissan στο Tochigi της Ιαπωνίας. Οι Ιάπωνες δεν βλέπουν το αυτοκίνητο σαν ένα απλό μέσο μεταφοράς, αλλά προσπαθούν να δώσουν ψυχή στις δημιουργίες τους. Για αυτό και δίνουν έμφαση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, θέλοντας να είναι σίγουροι πως το GT-R θα λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είτε στο δρόμο, είτε στην πίστα.

Το Nissan GT-R κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Tochigi της Ιαπωνίας, με έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια

Nissan GT-R

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των εσωτερικών και εξωτερικών τμημάτων, οι μηχανικοί προστατεύουν την επιφάνεια του αμαξώματος χρησιμοποιώντας ειδικά καλύμματα. Σε ένα αυτοκίνητο 565 PS ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαδικασίες γύρω από τον κινητήρα.

Το μπλοκ του κατασκευάζεται από die-cast αλουμίνιο, ενώ ο στροφαλοφόρος άξονας φτιάχνεται από σφυρηλατημένο ατσάλι και συνοδεύεται από πιστόνια αλουμινίου. Το επιθυμητό επίπεδο ροπής στα μπουλόνια εξασφαλίζεται μέσω ενός υδραυλικού κλειδιού.

Αφού τοποθετηθεί ο κινητήρας, το αυτοκίνητο περνά από το δυναμόμετρο, όπου ελέγχεται η ισχύς αλλά και η ροπή του σε διαφορετικές ταχύτητες. Θυμίζουμε πως το εν κυκλοφορία Nissan GT-R εξοπλίζεται με έναν V6 twin-turbo κινητήρα 3,8 lt, o οποίος αποδίδει 565 PS και 633 Nm ροπής. Αν όμως η Nismo βάλει το χεράκι της, ο κινητήρας αποδίδει 600 PS και 652 Nm ροπής.

Nissan GT-R

Στη συνέχεια, και αφού έχουν εγκατασταθεί τα περισσότερα μέρη, το αυτοκίνητο περνά από τη διαδικασία δοκιμής ευθυγράμμισης των τροχών, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος φθοράς εξαρτημάτων όπως η ανάρτηση.

Στην ίδια μονάδα παραγωγής συναρμολογείται και το GT-R50, μία επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια της κυκλοφορίας του GT-R, το 2019. Κάθε αυτοκίνητο κατασκευάζεται με το χέρι, συνεπικουρούμενο και από ηλεκτρονικά εργαλεία που βοηθούν στην επίσπευση της διαδικασίας παραγωγής, όπως για παράδειγμα 3D σαρωτές και εκτυπωτές, lasers και CAD (Computer Aided Design).

Ακόμη κι ο twin-turbo κινητήρας V6 των 3,8 lt είναι χειροποίητος και ικανός να παράγει 720 PS και 780 Nm ροπής. Μόλις 50 μονάδες θα κατασκευαστούν, με την εκτιμώμενη τιμή να αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube