Νέο Volkswagen Golf: Αποκαλύπτεται σε «μέταλλο», μέσα έξω

Νέο Volkswagen Golf: Αποκαλύπτεται σε «μέταλλο», μέσα έξω

H ώρα του Volkswagen Golf VIII πλησιάζει γρήγορα και νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δίνουν την άποψη ταμπλό και πληροφορίες για την καροσερί πριν από το ντεμπούτο του στην IAA, τον Σεπτέμβριο.

Λίγες ημέρες αφού η Volkswagen μας έδωσε μια σχεδιαστική πρόγευση του Golf VIII, μέσα έξω, τα τελευταία scoop αποκαλύπτουν πλήρως τη νέα «ψηφιακή» καμπίνα. Παράλληλα, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ομίλου, επιβεβαιώθηκε ότι το αυτοκίνητο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο.

Οι φωτογράφοι-κατάσκοποι απαθανάτισαν το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξής του στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι όλα έχουν αλλάξει στην καμπίνα του Golf VIII. To γερμανικό κόμπακτ χάτσμπακ θα διαθέτει πολύ πιο προηγμένη τεχνολογική διάταξη σύμφωνα με αυτές τις εικόνες. Ο σχεδιασμός του ταμπλό, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, αλλάζει εντελώς σε γεωμετρία. Έτσι δεν υπάρχει πια η κλασική κάθετη κεντρική κονσόλα, αντικαθιστάμενη από ένα νέο, λεπτό, οριζόντιο επίπεδο το οποίο ενσωματώνει και τους αεραγωγούς του συστήματος αερισμού/θέρμανσης/κλιματισμού. Στο κέντρο αυτού του «ντεκ» επικάθεται μια νέα οθόνη infotainment που είναι ελαφρά στραμμένη προς τον οδηγό.

VW Golf VIII

Η ίδια η οθόνη φαίνεται στο αριστερό της άκρο να καμπυλώνεται και να ενώνεται άψογα με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Κάτι που υποδηλώνει ότι η φιλοσοφία λειτουργίας του infotainment για το Golf VIII θα είναι παρόμοια με τη μεγάλη εγκατάσταση Innovision που χρησιμοποιείται στην τελευταία γενιά του Touareg. Ο επικεφαλής του VW Group, Herbert Diess, δήλωσε μάλιστα ότι το νέο Golf θα είναι «πλήρως συνδεδεμένο όλο το 24ωρο». Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι μια νέα σουίτα ψυχαγωγίας/πολυμέσων/συνδεσιμότητας θα κάνει το ντεμπούτο της στην καμπίνα του νέου Golf.

Τα κατασκοπικά ενσταντανέ που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης του Golf στις ΗΠΑ, δείχνουν σημαντική αύξηση του μήκους του αυτοκινήτου, με μακρύτερη «μύτη» και μάσκα και προβολείς που φαίνεται να κάθονται χαμηλότερα από ό,τι πριν.

VW Golf VIII

Αρκετά αποκαλυπτικές οι φωτογραφίες, το μόνο καμουφλάζ στο πιο πρόσφατο Golf που βολτάρει στις ΗΠΑ καλύπτει τα εμπρός και τα πίσω φώτα. Είναι σαφές ότι τα εμπρός φανάρια έχουν μια νέα διπλή εξαγωνική εικόνα και πολύ πιο στενό προφίλ από αυτά του υφιστάμενου Golf. Παρά την ταινία του καμουφλάζ, μπορείς να διακρίνεις πώς ακριβώς έρχονται να αγκαλιάσουν τα εμπρός φτερά στο πλάι.

Στο πίσω μέρος, τα νέα φώτα κρύβονται κάτω από τα καλά επιμελημένα αυτοκόλλητα, ενώ ο εμπρός και ο πίσω προφυλακτήρας είναι πιθανό να είναι υποκατάστατα, κρύβοντας την τελική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

VW Golf VIII

Η Volkswagen έχει ήδη επιβεβαιώσει το πρόγραμμα παραγωγής, με τα πρώτα αυτοκίνητα να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο Wolfsburg, τον Ιούνιο του 2019. Η ανακοίνωση είχε γίνει στην Golf 8 Supplier Summit στις αρχές του χρόνου και παρουσιάστηκε σε 120 βασικούς προμηθευτές του Golf VIII.

Έκτοτε, επισημάνθηκαν καθυστερήσεις που προκάλεσαν τα προηγμένα ψηφιακά χαρακτηριστικά του γερμανικού χάτσμπακ, περιλαμβανομένων των ενημερώσεων του λογισμικού «over the air». Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της φίρμας Juergen Stackmann δήλωσε ότι το Golf «βρίσκεται εντός στόχου, καθώς εξαλείφουμε τις δυσλειτουργίες». Επίσης δήλωσε ότι το εμπορικό λανσάρισμα του Golf VIII έχει προγραμματιστεί για την ένατη ημερολογιακή εβδομάδα του 2020, η οποία ξεκινά στις 24 Φεβρουαρίου. Αρχής γενομένης από τη Γερμανία, με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές να ακολουθούν σύντομα.

Σύμφωνα με τον Ralf Brandstätter, επικεφαλής λειτουργιών της VW, το λανσάρισμα του Golf VIII το 2019 είναι από πλευράς σπουδαιότητας αντίστοιχo με τα εγκαίνια της γκάμας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων I.D. της εταιρείας. Οικογένεια που θα έχει τη μέγιστη προσοχή της Volkswagen στην ΙΑΑ 2019, τον Σεπτέμβριο, με την αποκάλυψη του πρώτου μέλους της, του κόμπακτ χάτσμπακ ID.3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube