node/35103

Νέο VW Golf VIII: Λανσάρισμα τον Φεβρουάριο παρά τις δυσλειτουργίες του λογισμικού

Tο λανσάρισμα του Golf έχει προγραμματιστεί για την ένατη ημερολογιακή εβδομάδα του 2020 που ξεκινά στις 24 Φεβρουαρίου. Αρχής γενομένης από τη Γερμανία, με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές να ακολουθούν σύντομα.

Το νέο Golf της Volkswagen βρίσκεται σε καλό δρόμο για να λανσαριστεί στην Ευρώπη από τα τέλη Φεβρουαρίου, ύστερα από τις καθυστερήσεις που προκάλεσαν τα προηγμένα ψηφιακά χαρακτηριστικά του γερμανικού χάτσμπακ, περιλαμβανομένων των ενημερώσεων του λογισμικού «over the air».

Το Golf «βρίσκεται εντός στόχου, καθώς εξαλείφουμε τις δυσλειτουργίες», δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας Juergen Stackmann. Επίσης δήλωσε ότι το λανσάρισμα του Golf έχει προγραμματιστεί για την ένατη ημερολογιακή εβδομάδα του επόμενου έτους, η οποία ξεκινά στις 24 Φεβρουαρίου. Αρχής γενομένης από τη Γερμανία, με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές να ακολουθούν σύντομα.

Όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα, η όγδοη γενιά του Golf καθυστερεί, εν μέρει λόγω της νέας διαδικτυακής λειτουργίας του αυτοκινήτου και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο λογισμικό του. «Δεν έχουμε ποτέ κρύψει το γεγονός ότι το λογισμικό, ένας τομέας εξαιρετικής σημασίας για τα προϊόντα στο μέλλον, αποτελεί σοβαρή πρόκληση για εμάς», δήλωσε ο Stackmann. «Έχουμε εμπρός πολύ δουλειά και οι ομάδες μας βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση».

Πιεζόμενος να αποκαλύψει τα ακριβή αίτια των δυσλειτουργιών του λογισμικού, ο Stackmann δήλωσε ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι προγραμματιστές οφείλονταν στην ικανότητα του νέου Golf να αναβαθμίζει το λογισμικό του «over the air». Διαδικασία που καθιστά επίσης το αυτοκίνητο ευάλωτο σε χακάρισμα.

Προηγουμένως, ο μόνος τρόπος με τον οποίο κάποιος θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες ενός αυτοκινήτου ήταν είτε μέσω του ελέγχου δικτύου είτε μέσω CAN bus. «Λόγω της σύνδεσης στο ίντερνετ υπάρχει πολύ περισσότερο λογισμικό, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας, κάτι που αποτελεί πραγματική πρόκληση, καθώς το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον ένα κλειστό “οικοσύστημα”», δήλωσε ο Stackmann.

VW Golf VIII

Ήδη τώρα υπάρχουν δέκα φορές περισσότερες γραμμές κώδικα στο τελευταίο Golf απ’ ό,τι σε ένα smartphone, αλλά δεν είναι μόνο η πολυπλοκότητα του αυτοκινήτου που προκαλεί προβλήματα. «Ο πελάτης μπορεί να θυμώνει αν το smartphone του δεν λειτουργεί, αλλά κάνει ένα debug την επόμενη μέρα και ξεμπερδεύει. Ένα αυτοκίνητο είναι διαφορετικό -εάν κάτι πάει στραβά μπορεί να γίνει κρίσιμο, έτσι οι απαιτήσεις ασφαλείας είναι πολύ υψηλότερες», είπε ο Stackmann.

Μια άλλη επιπλοκή είναι εάν οι ενημερώσεις λογισμικού «over the air» επηρεάζουν την αναγνώριση του αυτοκινήτου, δήλωσε ο Stackmann. «Το να προσθέσεις περιεχόμενο σε ένα αυτοκίνητο είναι ένας τομέας όπου εργαζόμαστε μαζί με τις υπηρεσίες έγκρισης τύπου για να καθορίσουμε αυτές τις διαδικασίες. Είναι και κάτι καινούργιο γι’ αυτούς», ανέφερε.

Όπως είχαμε αναφέρει, η VW είχε αρχικά προγραμματίσει το Golf VIII να κάνει το ντεμπούτο του στην ΙΑΑ, στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο. Αντ’ αυτού, η αυτοκινητοβιομηχανία θα επικεντρωθεί στο γερμανικό Σαλόνι Αυτοκινήτου, στο ιδίου μεγέθους χάτσμπακ ID, το πρώτο μοντέλο της νέας οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι μόνο 10.000 μονάδες του νέου Golf VIII θα κατασκευαστούν εφέτος στο εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg, αντί για τις προγραμματισμένες 80.000, ισχυρισμό που επιβεβαίωσε η Volkswagen.

Το Golf να θυμίσουμε ότι είναι το κορυφαίο μοντέλο σε πωλήσεις στην Ευρώπης, παρότι οι πωλήσεις του αυτοκινήτου στη Γηραιά Ήπειρο μειώθηκαν κατά 10% πέρυσι, στις 415.782 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics.

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.