Νέο ρεκόρ στη Suzuka για το Honda Civic Type R Limited Edition [video]

Νέο ρεκόρ στη Suzuka για το Honda Civic Type R Limited Edition [video]

Η σκληροπυρηνική έκδοση του Honda Civic Type R είναι το ταχύτερο προσθιοκίνητο μοντέλο στη Suzuka.

Μετά από το σχετικό teaser του Ιουνίου, η Honda ανακοίνωσε και επίσημα πως το νέο Civic Type R Limited Edition έσπασε το ρεκόρ ταχύτερου προσθιοκίνητου μοντέλου στην πίστα της Suzuka με χρόνο 2' 23 " 993. Να θυμίσουμε πως το προηγούμενο ρεκόρ είχε θέσει το ανταγωνιστικό Renault Megane R.S. Trophy-R το Νοέμβριο του 2019 με χρόνο 2’25’’454.

Η ιαπωνική πίστα της Suzuka με μήκος 5,8 km θεωρείται δοκιμασία "εντός έδρας" για την Honda καθώς εκεί δοκιμάζονται τα αυτοκίνητά της από το 1962, ενώ χτίστηκε με οδηγίες του Soichiro Honda, ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας.

Να θυμίσουμε πως το Civic Type R Limited Edition είναι μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής (100 μονάδες στην Ευρώπη, 600 μονάδες στις ΗΠΑ) που έχει χαμηλότερο βάρος (-47 kg) σε σχέση με το "απλό" Type R, ελαφρύτερες ζάντες BBS 20" με ελαστικά Michelin Cup 2, πιο αποδοτικά φρένα και επεμβάσεις στην ενεργή ανάρτηση και το τιμόνι. Κάτω από παραμένει ο γνωστός κινητήρας 2.0 VTEC Turbo με 320 PS και 400 Nm που κινεί όλες τις εκδόσεις του Type R.

Μετά από το επιτυχημένο Type R Challenge 2018 που πέρασε από τις πίστες Magny-Cours GP, Spa-Francorchamps, Silverstone GP, Estoril. Hungaroring GP και Mount Panorama Bathurst, η Honda έχει προαναγγείλει και την επιστροφή του Type R στο Nürburgring με στόχο να πάρει ξανά το πολυπόθητο ρεκόρ από τη Renault.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube