Honda: Θα επιστρέψουμε στο Nürburgring με το Civic Type R

Honda: Θα επιστρέψουμε στο Nürburgring με το Civic Type R

Η νέα έκδοση Limited Edition θα κάνει απόπειρα για νέο ρεκόρ γύρου στην "Πράσινη Κόλαση".

Η Honda ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Nürburgring με τη νέα έκδοση Civic Type R Limited Edition όπως αποκάλυψε στο CNET ο Ko Yamamoto, τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Yamamoto δήλωσε: «Θα επιστρέψουμε στο Nürburgring για ένα χρονομετρημένο γύρο, όχι όμως για να σπάσουμε το ρεκόρ». Όπως είπε, στόχος τους είναι να επιβεβαιώσουν το θετικό αντίκτυπο των τεχνικών βελτιώσεων που έχει δεχθεί το  ανανεωμένο Civic Type R καθώς «το Nürburgring ήταν πάντα μέρος του προγράμματος εξέλιξης του Type R».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Honda Civic Type R: Νέες εκδόσεις Limited Edition και Sport Line [video]

Να θυμίσουμε πως το προηγούμενο Honda Civic Type R (FK8) ήταν το ταχύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα Nürburgring Nordschleife με χρόνο 7'43"8 από το 2017 μέχρι το 2019, όταν το ρεκόρ του έσπασε από το Renault Mégane RS Trophy-R με 7'40"100. Η Honda είναι σίγουρη πως με το νέο Civic Type R Limited Edition θα καταφέρει να βελτιώσει τον προηγούμενο χρόνο της, καθώς έχει χαμηλότερο βάρος (-47 kg), επεμβάσεις σε ανάρτηση και τιμόνι για ακόμα καλύτερο κράτημα και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Κάτω από το καπό δεν έχουμε αλλαγές, με το γνωστό κινητήρα 2.0 VTEC Turbo να αποδίδει 320 PS στις 6.500 rpm και 400 Nm μεταξύ 2.500-4.500 rpm.

Όπως δήλωσε με νόημα ο Yamamoto: «Αν ο χρόνος που θα κάνουμε είναι ο ταχύτερο, τότε εννοείται πως δεν θα μείνουμε σιωπηλοί».

[Πηγή: CNET]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube