Honda Civic Type R: Νέες εκδόσεις Limited Edition και Sport Line [video]

Honda Civic Type R: Νέες εκδόσεις Limited Edition και Sport Line [video]

Η γκάμα του Type R διευρύνεται με μια πιο ακραία έκδοση περιορισμένης παραγωγής και μια δεύτερη με προσανατολισμό στην άνεση.

Λίγο μετά από την πρεμιέρα του ελαφρώς ανανεωμένου Civic Type R, η Honda παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις που διευρύνουν τη γκάμα του δημοφιλούς hot hatch - το πισταδόρικο Limited Edition και το πιο διακριτικό Sport Line.

Ξεκινάμε από το Civic Type R Limited Edition, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής (100 μονάδες στην Ευρώπη, 600 μονάδες στις ΗΠΑ) με χαμηλότερο βάρος (-47 kg) και επεμβάσεις σε ανάρτηση και τιμόνι για ακόμα καλύτερο κράτημα.

Αισθητικά, το μοντέλο ξεχωρίζει από τις ελαφρύτερες σφυρήλατες ζάντες BBS 20" που φορούν ελαστικά Michelin Cup 2 και την απόχρωση "Sunlight Yellow" (αποκλειστικά διαθέσιμη στη συγκεκριμένη έκδοση) σε συνδυασμό με gloss black λεπτομέρειες.

Honda Civic Type R Limited Edition

Στο εσωτερικό βρίσκουμε κόκκινα καθίσματα τύπου bucket, επένδυση Alcantara στο τιμόνι, ανασχεδιασμένο επιλογέα ταχυτήτων και μια αριθμημένη πλάκα στην κεντρική κονσόλα. Για μείωση του βάρους έχουν αφαιρεθεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το air condition και υλικά ηχομόνωσης από την οροφή, το πορτ παγκάζ, τον προφυλακτήρα και το ταμπλό. Έτσι, το Type R Limited Edition είναι 47 kg ελαφρύτερο από το "συμβατικό" Type R GT, χωρίς να θυσιάζει την πρακτικότητα των πίσω θέσεων (όπως αναφέρει η Honda στο δελτίο τύπου αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για το ανταγωνιστικό Renault Megane R.S. Trophy-R). 

Επιπλέον, όπως όλη η γκάμα του ανανεωμένου Civic, έτσι και η πιο ακραία του έκδοση εξοπλίζεται με το υπερπλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας Honda SENSING (Collision Mitigation Braking System με Forward Collision Warning, Road Depature Mitigation με Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist και Adaptive Cruise Control).

Κάτω από το καπό δεν έχουμε αλλαγές, με το γνωστό κινητήρα 2.0 VTEC Turbo να αποδίδει 320 PS στις 6.500 rpm και 400 Nm μεταξύ 2.500-4.500 rpm. Σύμφωνα με την Honda, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,7" (ίδιος χρόνος με το Civic Type R GT).

Honda Civic Type R Sport Line

Συνεχίζουμε με το Civic Type R Sport Line το οποίο σχεδιάστηκε για εκείνους που θα ήθελαν πιο διακριτική εμφάνιση και μεγαλύτερη άνεση στην καθημερινή χρήση χωρίς να θυσιάζουν τις επιδόσεις.

Εξωτερικά, το μάτι πέφτει κατευθείαν στη μικρότερη αεροτομή που αντικαθιστά την "φτερούγα" των υπόλοιπων Type R, ενώ η λωρίδα σε σπλίτερ, διαχύτη και μαρσπιέ είναι πλέον γκρι (αντί για κόκκινη). Οι μαύρες ζάντες έχουν διάμετρο 19" και φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sports 4S για μεγαλύτερη άνεση και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου σε συνδυασμό με τα ενισχυμένα υλικά ηχομόνωσης στο πορτ παγκάζ.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε bucket καθίσματα με μαύρες επενδύσεις και κόκκινες ραφές, ανασχεδιασμένο επιλογέα ταχυτήτων και τιμόνι με Alcantara. Εδώ δε λείπει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 7", ούτε ο κλιματισμός.

Honda Civic Type R Limited Edition

Παράλληλα με τη διεύρυνση της γκάμα του Type R, η Honda ανακοίνωσε και το σύστημα τηλεμετρίας LogR που επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί παραμέτρους και να καταγράφει τις επιδόσεις του στο δρόμο και την πίστα μέσα από ειδική εφαρμογή στο smartphone που επικοινωνεί με τον υπολογιστή και τους αισθητήρες του αυτοκινήτου. Το Honda LogR έχει τρεις λειτουργίες - Performance Monitor (παρουσιάζει πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος στην κεντρική οθόνη), Log Mode (καταγράφει επιδόσεις στην πίστα) και Auto Score Mode (επιβραβεύει ήρεμη οδήγηση στην καθημερινότητα)

Το ανανεωμένο Civic Type R GT και το Civic Type R Sport Line θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία την άνοιξη με παραπλήσιες τιμές (ελαφρώς χαμηλότερη για το Sport Line), ενώ το Civic Type R Limited Edition θα ακολουθήσει το καλοκαίρι.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube