Honda Civic Type R Limited Edition: Νέο ρεκόρ στη Suzuka; [video]

Honda Civic Type R Limited Edition: Νέο ρεκόρ στη Suzuka; [video]

Η Honda επιστρέφει στις πίστες με το ταχύτερο Civic Type R Limited Edition.

Μπορεί οι δοκιμές εξέλιξης της επόμενης γενιάς Civic Type R να έχουν ξεκινήσει, όμως η Honda δεν έχει εγκαταλείψει το υφιστάμενο μοντέλο hot hatch της όπως αποκαλύπτει νέο teaser video που δημοσίευσε στο YouTube.

Στο σύντομο βίντεο πρωταγωνιστεί η σκληροπυρηνική έκδοση Civic Type R Limited Edition που φαίνεται να κάνει χρονομετρημένους γύρους στην πίστα Suzuka. Το hashtag #TypeRChallenge στον τίτλο υποδηλώνει πως η Honda θα ξεκινήσει μια αντίστοιχη περιοδεία σε πίστες ανά τον κόσμο σπάζοντας ρεκόρ όπως είχε κάνει και το 2018 με το pre-facelift μοντέλο και διάσημους οδηγούς αγώνων πίσω από το τιμόνι.

Το σημερινό ρεκόρ προσθιοκίνητου μοντέλου στην πίστα της Suzuka ανήκει στο ανταγωνιστικό Renault Megane R.S. Trophy-R με 2’25’’454 οπότε εικάζουμε πως η Honda έχει ήδη πετύχει καλύτερο χρόνο. Εκτός από την ιαπωνική πίστα που θεωρείται δοκιμασία εντός έδρας, η Honda έχει προαναγγείλει και την επιστροφή του Type R στο Nürburgring με στόχο να πάρει ξανά το πολυπόθητο ρεκόρ από τη Renault.

Να θυμίσουμε πως το Civic Type R Limited Edition είναι μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής (100 μονάδες στην Ευρώπη, 600 μονάδες στις ΗΠΑ) που έχει χαμηλότερο βάρος (-47 kg) σε σχέση με το "απλό" Type R, ελαφρύτερες ζάντες BBS 20" με ελαστικά Michelin Cup 2 και επεμβάσεις σε ανάρτηση και τιμόνι για ακόμα καλύτερο κράτημα στην πίστα. Κάτω από παραμένει ο γνωστός κινητήρας 2.0 VTEC Turbo με 320 PS και 400 Nm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda Civic Type R: Με χειροκίνητο κιβώτιο και μη-υβριδικό μοτέρ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube