Ρεκόρ στη Suzuka από το Renault Mégane R.S. Trophy-R

Ρεκόρ στη Suzuka από το Renault Mégane R.S. Trophy-R

Οδηγός του εκρηκτικού hot hatch ήταν για μια ακόμη φορά ο Laurent Hurgon.

Μετά από τα ρεκόρ προσθιοκίνητου μοντέλου παραγωγής σε Nürburgring (Γερμανία), Spa-Francorchamps (Βέλγιο) και The Bend Motorsport Park (Αυσταλία), το Renault Mégane R.S. Trophy-R έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ στην πίστα της Suzuka (Ιαπωνία)

Πίσω από το τιμόνι της καυτής έκδοσης του γαλλικού μικρομεσαίου βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Laurent Hurgon. Ο Γάλλος οδηγός έχει θέσει πολυάριθμα ρεκόρ με όλες τις γενιές του Mégane R.S., στην εξέλιξη των οποίων συμμετείχε ενεργά.

Ο χρόνος του μοντέλου ήταν 2’25’’454, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 3". Η πίστα της Suzuka που βρίσκεται στην περιοχή Ino της Ιαπωνίας έχει μήκος 5,8 km και 18 στροφές.

Renault

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο Renault Mégane R.S. Trophy-R [video]

Η έκδοση Trophy-R της τέταρτης γενιάς του Mégane, φορά τον 1.8 TCe Turbo με απόδοση 300 PS και 400 Nm ροπής. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς σε συνεργασία με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Χάρη σε εκτενή δίαιτα, το όχημα ζυγίζει -130 kg λιγότερο από το Trophy. Την εικόνα συμπληρώνει η ανασχεδιασμένη ανάρτηση με αμορτισέρ Öhlins, τα κεραμικά φρένα της Brembo, η εξάτμιση της Akrapovič, τα ελαστικά της Bridgestone και βελτιώσεις στην αεροδυναμική. 

Η παραγωγή του Renault Mégane R.S. Trophy-R είναι περιορισμένη στις 500 μονάδες, με τιμή από 55.000 ευρώ στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube