Τo νέο Hyundai i30N ντριφτάρει στα χιόνια με τον Neuville [video]

Τo νέο Hyundai i30N ντριφτάρει στα χιόνια με τον Neuville [video]

Το επερχόμενο σούπερ-GTi κάνει τις τελευταίες του δοκιμές εξέλιξης με τον πρωταγωνιστή του WRC στο τιμόνι.

Μετά το video του Kia Stinger που το είδαμε να δοκιμάζεται στον αρκτικό κύκλο, ήρθε η σειρά του i30N να ντριφτάρει στο πεδίο δοκιμών Mobis, στη βόρεια Σουηδία.

Και για να δείξει η Hyundai τι μπορεί να κάνει το επερχόμενο GTi της στο χιόνι και τον πάγο, έβαλε τον οδηγό ράλι της εταιρείας, τον Thierry Neuville, πίσω από το τιμόνι του.

Ο 28χρονος Βέλγος, με δύο νίκες, 20 βάθρα και 95 πρώτους χρόνους σε ειδικές του WRC, ξέρει ένα-δυο πράγματα από σπορ οδήγηση, οπότε οι μηχανικοί της κορεατικής εταιρείας ήθελαν τη γνώμη του. Όχι βέβαια αυτή που εκφράζει «διαφημιστικά» στο video, λέγοντας για το i30N ότι «είναι πολύ κοντά σε αγωνιστικό αυτοκίνητο»…

Από την άλλη, το i30N φαίνεται πως θα είναι ένα ενδιαφέρον σπορ χάτσμπακ. Ο επικεφαλής της ομάδας δοκιμών υψηλών επιδόσεων της εταιρείας, Alexander Eichler, εξηγεί ότι «ο κύριος στόχος ήταν να παρέχουμε οδηγική απόλαυση».

Το i30N αναμένεται να παρουσιαστεί κατά το φθινόπωρο και η παραγωγή του να ξεκινήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το σούπερ-χάτσμπακ θα έχει ESC δύο σταδίων, μεταβλητό σύστημα εξάτμισης με βαλβίδα, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και χειροκίνητο κιβώτιο. Την κίνηση, αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, θα δίνει ένας 2λιτρος 4κύλινδρος τούρμπο των 250 PS στη στάνταρ μορφή του.

Η Hyundai όμως θα προσφέρει ως έξτρα κι ένα βελτιωτικό Power Package, που θα ανεβάζει την ιπποδύναμη του 2λιτρου T-GDI άμεσου ψεκασμού στους 275 PS. Στο τιμόνι θα υπάρχει διακόπτης για την επιλογή μεταξύ οδηγικών προγραμμάτων Drive Mode” καιN Mode”.

Αργότερα, θα διατεθεί ως έξτρα κι ένα νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη υγρού τύπου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube