Νέο Hongqi E-HS9: Η κινεζική κόπια της Rolls-Royce φτάνει στη Νορβηγία [video]

Νέο Hongqi E-HS9: Η κινεζική κόπια της Rolls-Royce φτάνει στη Νορβηγία [video]

Μοντέλο υψηλής κλάσης ήδη στην Κίνα και ιδίως στα EV, το Hongqi E-HS9 ξεμπάρκαρε στη Νορβηγία, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ηλεκτρικές αγορές στην Ευρώπη.

Hongqi E-HS9


Κινέζος κατασκευαστής που επικεντρώνεται στα πολυτελή πολυτέλεια, η Hongqi δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία της να πάρει στο κατόπι τους πιο διάσημους Ευρωπαίους κατασκευαστές και μάλιστα στο γήπεδό τους. Η συνταγή της σε αυτό το κυνήγι είναι να προσφέρει αντίστοιχη πολυτέλεια με τα πιο βαριά ονόματα του είδους σε καλύτερη τιμή. Όπως έκανε για παράδειγμα με τη λιμουζίνα H9 του, εμπνευσμένη από τις πιο ελιστίστικες Mercedes-Benz και Maybach.

Με το E-HS9, ένα ηλεκτρικό SUV παρόμοιο σε μέγεθος με το Audi Q7 και την BMW X7, η Hongqi δεν κρύβει τις φιλοδοξίες της και στοχεύει τους πελάτες της Rolls-Royce. Η έμπνευση από τον Βρετανό κατασκευαστή, ιδιαίτερα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, είναι μια ολοφάνερη, καθώς ο Κινέζος κατασκευαστής έχει προσλάβει έναν από τους επικεφαλής του πρότζεκτ της  Phantom, με σκοπό να προσφέρει κάτι τις το αντίστοιχο σε πολύ πιο ελκυστική τιμή.

Hongqi E-HS9

Το Hongqi E-HS9 διατίθεται σε διάφορα εκδόσεις και με μπόλικες χωρητικότητες σε μπαταρίες. Το πακέτο των 85 kWh παρέχει 400 km αυτονομία στον κύκλο WLTP, ενώ αυτό των 99 kWh αποδίδει έως 450 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση και στον ίδιο κύκλο πιστοποίησης. Αυτό το μεγαλοπρεπές Hongqi έχει μήκος 5,2 m και ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε δύο ηλεκτρομοτέρ: 320 kW ή 405 kW που μεταφράζονται σε ή 436 και 551 PS.

Η HPI Norway, εισαγωγέας του E-HS9 στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι θα είναι διαθέσιμο σε τιμή ισοδύναμη με λιγότερο από 60.000 ευρώ στη βασική έκδοση, ενώ το κορυφαίο μοντέλο θα μπορούσε να κατέβει ακόμη και κάτω από τις 75 χιλιάδες ευρώ.

Hongqi E-HS9

Κλείνοντας να πούμε ότι η Hongqi που πάει να πει στα κινεζικά «κόκκινη σημαία» ανήκει στον όμιλο FAW, που συνεργάζεται μεταξύ άλλων και με τη VW.
μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’10 κατασκεύαζε λιμουζίνες και αυτοκίνητα αποκλειστικά για την κυβέρνηση και την νομενκλατούρα του ΚΚΚ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα μοναχικό, σπάνιο Hongqi CA770
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hongqi L5: Το ακριβότερο κινεζικό που φτιάχτηκε ποτέ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Αυτοκίνητο Παρελάσεων Hongqi L5 [videos]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hongqi E-HS3: Το κινεζικό e-SUV μπαίνει σε παραγωγή
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hongqi S9: Υβριδικό υπεραυτοκίνητο από την Κίνα [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube