Hongqi S9: Υβριδικό υπεραυτοκίνητο από την Κίνα [video]

Hongqi S9: Υβριδικό υπεραυτοκίνητο από την Κίνα [video]

Με απόδοση 1.400 PS και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 1,9".

Η κινεζική Hongqi που ανήκει στο FAW Group, παρουσίασε στην Έκθεση Φρανκφούρτης το S9, ένα υβριδικό υπεραυτοκίνητο σε μορφή πρωτοτύπου το οποίο σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή μέχρι το 2021.

Hongqi

Το Hongqi S9 κινείται με τη βοήθεια ενός υπετροφοδοτούμενου κινητήρα V8 σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος είναι 1.400 PS, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 1,9" και τελική ταχύτητα 400 km/h - σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

Σχεδιαστικά το μοντέλο έχει αναλογίες κεντρομήχανου υπεραυτοκινήτου με μακρυά ουρά και εκτενή αμάξωμα κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Στο εμπρός μέρος τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα LED αγκαλιάζουν τις εισαγωγές αέρα ενώ ξεχωρίζουν το μεγάλο σπλίτερ και το καμπύλο πανοραμικό παρμπρίζ. Πίσω κυριαρχεί η μεγάλη σταθερή αεροτομή, τα φώτα που αποτελούνται από τέσσερις λωρίδες LED και οι δύο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης που πλαισιώνονται από έναν αντίστοιχα εντυπωσιακό διαχύτη.

Hongqi

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το κομμένο τιμόνι και μια "εξωγήινη" κεντρική κονσόλα από ανθρακονήματα που φιλοξενεί μια σειρά από διακόπτες. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω μαζί με ένα κομμάτι της οροφής, δίνοντας την αίσθηση οχήματος targa.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε ακριβείς πληροφορίες για τη διάθεση του μοντέλου όμως φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή 70 μονάδων, με τιμή κοντά στα €2 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube