Hongqi E-HS3: Το κινεζικό e-SUV μπαίνει σε παραγωγή

Hongqi E-HS3: Το κινεζικό e-SUV μπαίνει σε παραγωγή

Premium φίρμα του FAW Group, η Hongqi έχει μόλις ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού SUV της. Στην Κίνα, οι παραδόσεις θα αρχίσουν το επόμενο έτος.

Ακόμη ένα! Στην Κίνα, η μόδα είναι το «ηλεκτρικό SUV» και ο όμιλος FAW που δεν αποτελεί εξαίρεση, ανταποκρίνεται στη βούληση του κοινού. Ύστερα από την αποκάλυψη ενός αρχικού πρωτοτύπου στο Auto China, στο Πεκίνο τον Απρίλιο, ο κινεζικός γίγαντας ξεκινά τώρα την παραγωγή του νέου μοντέλου του. To E-HS3, που διατίθεται στην αγορά από τη Hongqi, είναι η premium έκδοση του HS3.

Ειρήσθω εν παρόδω, να αναφέρουμε ότι η Hongqi ή «Κόκκινη Σημαία» είναι το πιο διάσημη κινεζική φίρμα. Και αποτελεί ιδιοκτησία της First Auto Works, του αρχαιότερου Κινέζου κατασκευαστή. Είναι η εταιρεία που έφτιαχνε και φτιάχνει τα αυτοκίνητα παρελάσεων και τα αυτοκίνητα της νομενκλατούρας του κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα μοναχικό, σπάνιο Hongqi CA770

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hongqi L5: Το ακριβότερο κινεζικό αυτοκίνητο που φτιάχτηκε ποτέ

Επανερχόμενοι στο E-HS3, με μήκος 4,49 m, πλάτος 1,87 m, ύψος 1,61 m και μεταξόνιο 2,75 το νέο ηλεκτρικό SUV διατίθεται με δύο επιλογές όσον αφορά το σύστημα κίνησης: Στο πρώτο, ένα και μόνο ηλεκτρομοτέρ με 155 PS και 34,7 kgm δίνει την κίνηση στον εμπρός άξονα και πετυχαίνει επίδοση 0-100 km/h σε 10”. Στο δεύτερο, που μοιράζει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς, υπάρχει… ακόμα ένα ίδιο μοτέρ που δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Και με το διπλασιασμό της απόδοσης, η επίδοση στο 0-100 km/h κατεβαίνει στα 5,9”.

Hongqi E-HS3

Όσον αφορά τις μπαταρίες, μια συστοιχία με ενεργειακή πυκνότητα 55kWh είναι κοινή και για τις δύο εκδόσεις, διασφαλίζοντας αυτονομία, κατά δήλωση της Hongqi, μεταξύ 340 και 377 km.

Στην Κίνα, οι παραδόσεις του Hongqi E-HS3 αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το πρώτο 3μηνο του 2019. Όσον αφορά την τιμή, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα κυμαίνεται μεταξύ των 260.000 και 320.000 γουάν, δηλαδή μεταξύ 34.000 και 42.000 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube