Νέο Fisker Kayak! Αναβάπτιση του Fisker Alaska! Γιατί;

Νέο Fisker Kayak! Αναβάπτιση του Fisker Alaska! Γιατί;

Προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις προσδοκίες των Ευρωπαίων αγοραστών, το ηλεκτρικό pick-up της Fisker αλλάζει το όνομά του. Και από Fisker Alaska μετονομάζεται σε Fisker Kayak.

Fisker Kayak

Ύστερα από το λανσάρισμα του Fisker Ocean το 2023, η αμερικανική φίρμα σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά το Fisker Alaska, ένα 100% ηλεκτρικό pick-up.

Το ηλεκτρικό «αγροτικό» θα είναι διαθέσιμο και στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά δεν θα έχει το ίδιο όνομα. Η εταιρεία πριν από λίγες ημέρες επιβεβαίωσε στους συναδέλφους μας στο Autocar ότι το Fisker Alaska θα μετονομαστεί Fisker Kayak στην Ευρώπη. Μια επιλογή που στην επίσημη εκδοχή της έγινε για να «ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες των Ευρωπαίων».

Με επιλογή ανάμεσα σε δύο μπαταρίες, το Fisker Kayak: Μία των 75 kWh και μία άλλη, πολύ μεγαλύτερη, στις 113 kWh

Η τιμή του Fisker Kayak όπως και η εκτίμηση του όγκου πωλήσεων στην Ευρώπη δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Γνωρίζουμε ωστόσο, ότι η Fisker σχεδιάζει να πουλήσει το ηλεκτρικό pick-up της για περίπου 45.000 δολάρια στην αμερικανική αγορά. Που αντιστοιχεί σε 41.000 ευρώ. Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι το ακριβές τίμημα στο οποίο θα πωληθεί το Kayak, μας επιτρέπει να έχουμε μια κατά προσέγγιση ιδέα για την τιμή του.

Fisker Kayak

Ως εκ τούτου, το Fisker Kayak υπόσχεται να είναι σημαντικά λιγότερο ακριβό από τους Αμερικανούς ανταγωνιστές του. Οι μελλοντικοί αγοραστές θα έχουν την επιλογή ανάμεσα σε δύο διαφορετικές μπαταρίες: Μία των 75 kWh και μία άλλη, πολύ μεγαλύτερη, στις 113 kWh. Ο Henrik Fisker και ιδρυτής της εταιρείας, υπόσχεται αυτονομία 370 km για το Kayak με τη μικρή μπαταρία και 550 km για το Hyper Range.

Στην πιο ισχυρή διαμόρφωσή του, το Fisker Kayak, που σχεδιάστηκε για να είναι «το ελαφρύτερο στον κόσμο» ηλεκτρικό pick-up, για να είναι επιταχύνει από 0 στα 100 km/h χρειάζεται 3,9 δευτερόλεπτα.

Fisker Kayak

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό του Kayak, στην Ευρώπη έτσι κι αλλιώς σχεδόν δεν υπάρχει. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό το Tesla Cybertruck να μην φτάσει ποτέ στη Γηραιά Ήπειρο για λόγους ασφαλείας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Kayak -που εκεί θα συνεχίσει να ονομάζεται «Alaska»- θα βρεθεί απέναντι στο Ford F-150 Lightning, στο Rivian R1T και στο Tesla Cybertruck. Με τον Henrik Fisker να υπόσχεται ένα pick-up «που είναι ταυτόχρονα αποδοτικό και εύκολο στη χρήση, αλλά και με εξαιρετικό χειρισμό και που προσφέρει ευχαρίστηση στους πελάτες μας».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube