Επίσημο: Νέο Fisker Ocean, ηλεκτρικό SUV σε «φιλική τιμή» [video]

Επίσημο: Νέο Fisker Ocean, ηλεκτρικό SUV σε «φιλική τιμή» [video]

Η Fisker, ως άλλος φοίνικας αναγεννάται από τις στάχτες της με ένα ηλεκτρικό SUV, το Ocean, με μπαταρίες 80 kWh, αυτονομία 500 km και… καλή τιμή.

Ίσως να θυμάστε όταν δοκιμάζαμε το Fisker Karma πριν από κάμποσα χρόνια. Έκτοτε, η φίρμα αντιμετώπισε ανατροπές και μεγάλα σκαμπανεβάσματα κινούμενη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Και αυτή η δεύτερη φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά στο CES, στο Las Vegas… Αύριο! Ο μικρός κατασκευαστής, με επικεφαλής τον Henrik Fisker -έγινε πλέον Henry, σχεδιαστή με καταγωγή από τη Δανία και θητεύσαντoς ως  επικεφαλής σχεδιασμού στην Aston Martin, παρουσιάζει σήμερα ένα νέο μοντέλο.

To Ocean είναι λοιπόν το ηλεκτρικό SUV της αναγέννησης. Ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή (όπως στο Karma), μέρη που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πλαστικό (προερχόμενα από τους ωκεανούς, εξ ου και το όνομα του αυτοκινήτου), αποτελούν τα εχέγγυα ότι το Ocean παίζει της οικολογίας.

Fisker Ocean

Το τεχνικό φύλλο του Ocean αποτυπώνει νούμερα ισάξια με τα καλύτερα αντίστοιχα σύγχρονα μοντέλα, φορώντας μπαταρίες 80 kWh, διαθέτοντας αυτονομία που η Fisker ανακοινώνει στα 480 km και πετυχαίνοντας χρόνο για τα 0-100 km/h σε 2,9”. Θα διατίθεται δε σε δύο διαμορφώσεις, δικίνητο ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Το Fisker Ocean είναι σε κάθε περίπτωση πολύ δελεαστικό από άποψη τιμής, καθώς θα ξεκινά από τις $37.499 στις Ηνωμένες Πολιτείες ή $10.000 λιγότερο από το προσεχές Tesla Model Y. 

Fisker Ocean

Ο Henry Fisker ανακοινώνει ότι προγραμματίζεται το εμπορικό λανσάρισμά του στην Ευρώπη, ενώ η φίρμα ελπίζει να πουλήσει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα σε διάστημα πέντε ετών, μεταξύ 2022 και 2027. Βέβαια, εξακολουθεί να υφίσταται το ερώτημα της παραγωγής, για την οποία οι εξηγήσεις δεν είναι πολύ λεπτομερείς από τον Fisker.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube