Να και το νέο Fisker Alaska [video]

Να και το νέο Fisker Alaska [video]

Σε συνέντευξη Τύπου, η Fisker μας έδειξε όλη τη νέα της γκάμα. Τρία μοντέλα θα συντρέξουν το Ocean μέχρι το 2025: Ronin, Pear και Alaska.

Fisker

Η Fisker ξεκίνησε τις παραδόσεις του ηλεκτρικού της SUV του Ocean την άνοιξη. Αλλά δεν τίθεται θέμα ανάπαυλας για την αμερικανική φίρμα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμά της λοιπόν υπόσχεται να είναι πολυάσχολο. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Henrik Fisker, το τόνισε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου όπου παρουσίασε όλα τα μοντέλα που προετοιμάζει.

Tο κύριο πιάτο της Fisker για τους Αμερικανούς είναι το Alaska, ένα ηλεκτρικό pick-up

Η αλήθεια είναι ότι ήδη μας ήταν γνωστά όλα τους, διότι η Fisker είναι μια εταιρεία που διατυμπανίζει από νωρίς τις καινοτομίες της. Αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδαμε «πραγματικές» εκδοχές των μοντέλων.

Ο Henrik Fisker λοιπόν, έδειξε για πρώτη φορά τη μελλοντική ναυαρχίδα, το Ronin. Ένα αυθεντικό κουπέ/καμπριο GT, με αναδιπλούμενη οροφή από ανθρακονήματα. Το μοντέλο έχει τέσσερις πόρτες (με άνοιγμα γλάρου) και πέντε θέσεις. Είναι σχεδόν αυτό που θα λέγαμε κάμπριο μπερλίνα!

Fisker Ronin

Οι τεχνικές υποσχέσεις του Ronin είναι ασύλληπτες: Τρεις κινητήρες για περισσότερους από 1.000 ίππους και χρόνο για την επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε περίπου δύο δευτερόλεπτα! Πάνω απ’ όλα όμως, ότι η αυτονομία θα ξεπερνάει τα 950 km.

Το δεύτερο μοντέλο τοποθετείται στο αντίθετο άκρο της γκάμας, επομένως ως μοντέλο εισόδου. Ονομάζεται Pear ή PEAR (για το Personal Electric Automotive Revolution) και είναι ένα κόμπακτ SUV. Αλλά καθώς ο Fisker θέλει να ξεχωρίζει, το Pear ανακοινώνει έξι θέσεις. Έχει μια περίεργη πίσω πόρτα που δεν ανοίγει προς τα πάνω με τον κλασικό τρόπο, αλλά εξαφανίζεται κάτω από τον προφυλακτήρα!

Fisker Pear

Η σχεδίαση του Pear είναι πρωτότυπη, με ένα παρμπρίζ σε στιλ φούσκας που επέτρεψε να μετακινηθούν οι κολόνες προς τα πίσω. Ωστόσο, η φίρμα δεν έχει δώσει ακόμα καμία τεχνική πληροφορία για το αυτοκίνητο. Ανανέωσε την πρόθεσή της να κάνει το Pear ένα προσιτό μοντέλο, το οποίο θα μας δώσει τιμή εκκίνησης κάτω από τις €30.000.

Τέλος, το κύριο πιάτο της Fisker για τους Αμερικανούς είναι το Alaska. Πρόκειται για ένα pick-up, επίσης ηλεκτρικό. Σχεδιασμένο στην πλατφόρμα του Ocean, προσαρμοσμένη για την περίσταση. Η φίρμα επικαλείται αυτονομία που κυμαίνεται από 370 έως 550 km περίπου.

Fisker Alaska

Το Fisker Alaska προσφέρει ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Το χώρισμα ανάμεσα στην «μπανιέρα» και sτην καμπίνα επιβατών εξαφανίζεται, επιτρέποντας έτσι οι δύο χώροι να γίνουν ένας.

Οι παραδόσεις του Alaska αναμένεται να ξεκινήσουν το 2025, με αρχική τιμή στις ΗΠΑ τις $45.400. Το αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία και κράτηση, όπως και το Ronin και το Pear, στους ευρωπαϊκούς ιστότοπους των χωρών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube