Νέο Dacia Sandero: Μεγαλύτερο, με 1.300άρι μοτέρ τούρμπο [video]

Νέο Dacia Sandero: Μεγαλύτερο, με 1.300άρι μοτέρ τούρμπο [video]

Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζει η Dacia, ξεκινώντας από το ολοκαίνουργιο Sandero. Η τρίτη γενιά του αναμένεται στο τέλος του 2019 με ριζική αναθεώρηση του μοντέλου.

Το Sandero λανσαρίστηκε το 2008 ως φθηνό σουπερμίνι. Η δεύτερη γενιά του 2012 έπαιξε το ακριβώς το ίδιο χαρτί. Ωστόσο, το μοντέλο του 2019 αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα μοντέλο της κατηγορίας C, αυτό που εμείς εδώ στο DRIVE ονομάζουμε μικρό οικογενειακό. Προηγούμενα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι πρέπει να περιμένουμε ένα αυτοκίνητο με συνολικό μήκος 4,1 m, αλλά τώρα αυτό ακούγεται ως ένα συγκρατημένο νούμερο.

Το γερμανικό περιοδικό Auto Bild ισχυρίζεται ότι το μέγεθος του μελλοντικού Sandero θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο, ανάλογο με αυτό ενός VW Golf, για παράδειγμα. Και τούτο παρόλο που θα βασίζεται στην εκδοχή «Β» της πλατφόρμας CMF, την ίδια που θα υποστηρίζει το νέο Renault Clio. Βλέπετε, δεν είναι ασυνήθιστο από μια βάση σουπερμίνι να προκύπτει ένα αυτοκίνητο της αμέσως επόμενης κατηγορίας. Εξάλλου, τα οικονομικά Škoda Rapid, Peugeot 301 ή ακόμη και το Citroën C-Elysée, προέκυψαν από αυτή ακριβώς την πρακτική. 

Μια πιο εξελιγμένη πλατφόρμα Renault δίνει επίσης πρόσβαση στο Sandero σε πιο προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας. Μην ξεχνάμε ότι συστήματα όπως το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης σε λίγο θα αποτελεί στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ για ένα μοντέλο που προσδοκά να βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια από τον Euro NCAP. Χώρια που η νέα πλατφόρμα από μόνη της αποτελεί βάση για υψηλή βαθμολογία στα τεστ των συγκρούσεων.

Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αλλαγές στο μηχανοστάσιο. Όπως ίσως έχετε ακούσει, η Renault εργάζεται πάνω σε ένα νέο κινητήρα ενός λίτρου, ο οποίος θα αποδίδει 75 ή 90 ίππους στο νέο Sandero. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα για χρήση του 1.300άρη κινητήρα που εξελίχτηκε σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz στην εκδοχή ισχύος των 115 PS.

Με το μοτέρ αυτό, το αυτοκίνητο θα γινόταν το ταχύτερο ευρωπαϊκό Sandero, αν και η βάση δεν θα ήταν κατάλληλη για ένα Sandero R.S. Ο μόνος κινητήρας ντίζελ της γκάμας θα είναι πιθανόν ο 1.5 BluedCi, με επιλεκτική καταλυτική αναγωγή (SCR).

Renault Sandero 2.0 R.S.

Το εξωτερικό στιλ, υποστηρίζει το Auto Bild, θα είναι επηρεασμένο από το νέο Duster, με στενά φωτα LED και αιχμηρό εμπρός μέρος. Παραδόξως, μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί τίποτα για ένα Logan τρίτης γενιάς, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι η Dacia δεν σχεδιάζει τη διαδοχή του.

Renault Sandero 2.0 R.S.

Φυσικά, νέα πλατφόρμα, προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας και μηχανικών μερών, σημαίνουν και παράλληλη αύξηση της τιμής. Το γερμανικό περιοδικό λέει ότι η φθηνότερη έκδοση θα στοιχίζει οκτώ χιλιάδες ευρώ, ενώ η ακριβότερη και πιο πλούσια εξοπλισμένη €13.000. Αλλά ακόμη και με αυτές τις εκτιμώμενες τιμές παραμένει ανταγωνιστικό, αναλογικά με τους χώρους και την τεχνολογία που θα προσφέρει.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το Renault Sandero 2.0 RS

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube