Renault Sandero R.S.: Επιστροφή στις ρίζες [video]

Renault Sandero R.S.: Επιστροφή στις ρίζες [video]

Το Sandero R.S., διά χειρός Renault Sport, αντιπροσωπεύει ότι και η συνταγή του σπορ hatch δύο δεκαετίες πίσω.

Μια πιθανή επιτυχία του Renault Sandero R.S. στις αγορές της Νότιας Αμερικής θα σημάνει την προώθηση αυτού του οικονομικού hot hatchback στην παγκόσμια αγορά.

Για την Ευρώπη όμως υφίσταται ένα πρόβλημα. Πώς να δικαιολογήσεις ότι ένα αυτοκίνητο εξελιγμένο από τη Renault Sport διαθέτει ίσα ίσα τη βασική τεχνολογία και ότι από δύο λίτρα αποδίδει «μόνο» 150 άλογα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Sandero R.S. βασίζεται σε εκείνη την παλιά συνταγή των hot hatchback της δεκαετίας του ’90, με αυτοκίνητα όπως το Mégane Coupé 2.0, το 5κύλινδρο FIAT Bravo 2.0 HGT, το Nissan Almera 2.0 GTi, την Alfa Romeo 145 2.0 QV, όλα με 150 PS, ή ακόμα ακόμα κι αυτό το 306 GTi των 163 PS. Τη συνταγή του δίλιτρου ατμοσφαιρικού μοτέρ που, για την περίπτωση, συνταιριάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν. Μια λύση που, πλην Λακεδαιμονίων, αποτελεί μια συμφέρουσα εναλλακτική με αποδεκτό κόστος χρήσης. Βέβαια, αν θα θέλαμε να μιλήσουμε για Ελλάδα, το μοτέρ θα έπρεπε να κατέβει τουλάχιστον στα 1.600 cc.

Για του λόγου το ασφαλές δεν έχετε παρά να δείτε το video της Renault Sport που λέει ό,τι θα ήθελες να μάθεις για το Sandero RS. Ένα video που σαφώς δεν δείχνει να μπήκαν στον κόπο οι Γάλλοι να το ετοίμασαν μόνο για τη Νοτιοαμερικανική αγορά. Τώρα το πώς σχεδιάζουν να το φέρουν στην Ευρώπη και με τα σήματα ποιας εταιρείας, μέλλει να το δούμε.

[Πηγή Renault Sport]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube