Νέες πληροφορίες για τον διάδοχο της McLaren P1

Νέες πληροφορίες για τον διάδοχο της McLaren P1

Εξηλεκτρισμένο υπεραυτοκίνητο για την κορυφή της γκάμας Ultimate Series.

Η McLaren έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη της νέας ναυαρχίδας της η οποία θα αντικαταστήσει την P1 (2012-2015), με τον CEO της εταιρείας Mike Flewitt να επιβεβαιώνει πως θα παρουσιαστεί το 2024 και θα είναι εξηλεκτρισμένο. Το νέο μέλος της οικογένειας "Ultimate Series" μετά από τις P1, Senna και Speedtail, αναμένεται να χρησιμοποιεί είτε υβριδικό είτε αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με τον Flewitt να αναφέρει:

«Μου αρέσουν τα ηλεκτρικά οχήματα. Τα έχω οδηγήσει αρκετά τώρα τελευταία και τα χρησιμοποιώ συχνά. Έχουν καλή απόκριση, με ραφιναρισμένη λειτουργία και απίστευτες επιδόσεις. Αλλά οι χρόνοι που απαιτούνται για φόρτιση είναι πραγματικά περιοριστικοί. Πάρτε για παράδειγμα την 765LT. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από τους πελάτες μας θα την πάνε στην πίστα. Αν ήταν ηλεκτρικό, θα είχαν περίπου 30 λεπτά χρόνου λειτουργίας και μετά θα έπρεπε να την βάλουν στην πρίζα μέχρι την επόμενη μέρα. Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε εύκολα να τους πείσουμε.»

Το αφεντικό της McLaren παραδέχθηκε πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων Lotus Evija και Pininfarina Battista είναι εντυπωσιακά, όμως δήλωσε πως οι πελάτες της McLaren δεν επικεντρώνονται μόνο στα νούμερα: «Δεν φτιάχνουμε αυτοκίνητα για το 0-200 km/h ή το 0-300 km/h ή ακόμα και για την τελική ταχύτητα. Δεν είναι αυτό ο σκοπός του αυτοκινήτου, είναι ένας συνδυασμός από τα χαρακτηριστικά που έχουμε ενσωματώσει σε αυτό.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα καλύτερα της McLaren: F1 vs P1 vs Senna [video]

Σύμφωνα με το Autocar, ο διάδοχος της McLaren P1 θα είναι ένα υβριδικό υπεραυτοκίνητο με ηλεκτροκινητήρα για τον εμπρός άξονα και θερμικό μοτέρ (ίσως V6) να δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Να θυμίσουμε πως ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της βρετανικής φίρμας θα ξεκινήσει με το ολοκαίνουριο plug-in hybrid μοντέλο που θα ανήκει στην οικογένεια "Sports Series" και θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: McLaren: Έρχεται νέο υβριδικό μοντέλο Sport Series

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube